Schaakclub Santpoort

 

Het persoonlijk kampioenschap van de NHSB is de afgelopen twee weekenden gespeeld in Zaandam. Van onze vereniging namen de Sjoerd, Bas en Daan Haver, Wim Laurens Gravemaker en Martijn de Roode deel.

 

Sjoerd, Bas en Daan speelden mee in de B-groep, waarin ze het uitstekend hebben gedaan. Sjoerd wist van zijn zes partijen, in zijn eerste toernooi bij de senioren, zelfs twee te winnen en eindigde op 2,5 punt met een prima tpr van 1518.

 

Bas en Daan eindigden op een gedeelde 2e plaats. Dat is een knappe prestatie die een leuke prijs opleverde. Daan haalde 5 punten uit 7 partijen met een prima tpr van 1769. Bas haalde de prachtige score van 5 uit 7. Hij verloor geen enkele partij en haalde een tpr van maar liefst 1837.

 

In de A-groep speelde Martijn een wat ongelukkig toernooi. Hij begon fantastisch met een knappe overwinning op de kampioen van vorig jaar Yorick ten Hagen, waarna op de tweede dag een nederlaag tegen de sterke Chris de Saegher en een prima remise in de 3e ronde hem een goede uitgangspositie gaven voor een hoge klassering. In de volgende drie ronden ging het echter helaas mis waarna Martijn in de laatste ronde zijn toernooi nog een beetje kon redden met een overwinning. Uiteindelijk scoorde Martijn 2,5 uit 7 met een tpr van 1907.

 

Wim Laurens hoopte op een aantal tegenstanders met een rating van 2000+, om ervaring op te doen door het spelen tegen tegenstanders van dit niveau. In de eerste ronde trof hij zijn eerste van zes 2000+ tegenstanders. Deze eerste partij ging nog verloren maar daarna vervolgde Wim Laurens met twee remises, een overwinning, een remise en een nederlaag in de laatste ronde tegen de als 1e geplaatste De Roover.

Een leerzaam toernooi voor hem waarin hij 3 uit 7 wist te scoren met een prachtige tpr van 2010.

 

Het toernooi was dit jaar weer uitstekend georganiseerd. Volgend jaar, 7, 8, 15 en 16 mei, gaan we er hopelijk met nog meer Santpoort spelers naar toe.

Alle informatie over het toernooi is te vinden op http://www.zwartschaapje.nl/

Geef een reactie