Schaakclub Santpoort

Het afgelopen weekend zijn er fantastische resultaten geboekt door onze jeugdschakers. Afgelopen zaterdag speelden de d- en c-junioren de laatste twee ronden in de meesterklasse. Ons d-junioren team haalde in deze sterke competitie een prima elfde plaats. De c-junioren deden het nog beter. Door twee knappe overwinningen passeerden zij de nummers twee en drie in de tussenstand zodat geëindigd werd op een prachtige tweede plaats in dit NK voor clubteams.

 

Ook de A/B junioren speelden afgelopen zaterdag de laatste twee ronden in de landelijk Promotieklasse Noordwest. Zij stonden voor aanvang samen met drie!! andere teams op een gedeelde eerste plaats. Door twee overwinningen, waaronder één op directe concurrent VAS, slaagden zij er in kampioen te worden. Dit fantastische resultaat betekent dat Santpoort volgend jaar ook in de A/B categorie uitkomt in de meesterklasse.

 

Op zondag stond de NHSB-pupillendag op het programma. Na een dag schaken bleek dat de Santpoortse vertegenwoordigers Jonathan, Nicki, Thomas en Cheryl het prima gedaan hadden. Jonathan en Nicki deden het met 3,5 uit zeven en 4 uit zeven heel goed en Thomas en Cheryl speelden helemaal fantastisch. Zij wisten al hun partijen te winnen en werden daarmee weer NHSB kampioen in hun leeftijdscategorie. Dit betekent dat Thomas en Cheryl zich hebben geplaatst voor het NK dat in 2009 plaats vindt.

 

De uitgebreidere verslagen volgen zo snel mogelijk.

Geef een reactie