Schaakclub Santpoort

 Op de zaterdag van de Nationale Pupillendag moesten we lekker vroeg op om helemaal naar Roosendaal te rijden en daar op tijd te zijn. Na het inschrijven vonden we een goed plaatsje in een grote zaal waar we in de pauze tussen de partijen konden zitten, eten en drinken. Naast ons stond een schaakbord, dus ik kon ook nog even oefenen en er was een tv waar je schaakfilmpjes kon kijken.

 


In de schaakzaal waren gewone borden en "live"borden waarmee alle zetten van een partij live te zien waren op internet. De eerste partij speelde ik niet op een livebord. Het was niet heel moeilijk om die te winnen, dus ik had mijn eerste punt. De 2e, 3e en 4e partij speelde ik op een livebord. Die zijn te zien op http://www.livechess.nl/. De derde partij won ik ook dus ik had toen 2 uit 3.

Daarna speelde ik op een gewoon bord  en pas in ronde 6 kon ik nog een keer winnen. In de laatste partij werd ik erg afgeleid door mijn tegenstander die keihard zijn stukken verzette en elke keer de schaakklok bijna aan gruzelementen sloeg, bij wijze van spreken dan.

 

 Ik eindigde dus met 3 uit 7 en dat was goed voor een 27ste plaats in groep F. Iedereen kreeg een mooie medaille en ik ging ook nog met Anish Giri op de oto.

 

Het was erg leuk om mee te maken en ik heb veel geleerd.

Geef een reactie