Schaakclub Santpoort

Na Black Friday in de VS was het zwarte dinsdag tijdens ronde 11.
Wees gerust, geen verontrustende zaken. Meeste partijen werden gewonnen door zwart.

Rob Buschman was een van de twee leden, die hieraan niet meewerkte. Snel en simpel schoof hij Cees van het bord vanuit de opening.
De ander was Rob de Roode; laveren, druk opbouwen in de opening, afwikkelen naar een(dubbel) toreneindspel, waarbij hij de zwarte damevleugel bijna leegroofde.

Dat was wit en nu de beurt aan de zwarten. Iwan stond op een gegeven moment twee lichte stukken en een pion voor, maar zijn ongerokeerde koning was optisch onder druk.
Zwart gaf een stuk terug voor wat pionnen, waarna wit alleen nog maar een paar schaakjes restte. Daarna betaalde de zwarte materiele voorsprong zich uit.
Ozden kwam met zwart tegen Ton moeizaam uit de opening (e3, d4, c3). Out of the blue kwam er echter een zwarte combinatie in het centrum, waarna materiaalverlies voor wit volgde.
Wim Dijkman verraste vriend en vriend (hij heeft alleen maar vrienden op de club) door met geduld en rustig schaken (ook nog keurig ontwikkelend) de druk op Ouker langzaam op te bouwen. Uiteindelijk bezweek wit.
Rolf leek met wit gelijk op te gaan tegen Wim Gravemaker, maar uiteindelijk volgde pionverlies en daarna snel de 0-1.
Nico en Leo hielden het remise op een bord met nog aardig wat stukken (niet veel van gezien) en ook bij Daan en Peter waren er volgens mij ook nog wat stukken op het bord (maar dat zal wel zeker remise geweest zijn).
Stefan en Jan maakten er een echte pot van, die uiteindelijk na harde strijd in remise eindigde (T vs T+ L, volgens mij zelfs twee koningen over uiteindelijk).
Gijsbert en Menno, sorry, ook ik heb maar beperkte memory (oud model); net voor het weekeinde wist ik me nog iets van jullie partij te herinneren, maar nu weet ik er werkelijk niets meer van.
In ieder geval won Menno met zwart.

Geef een reactie