Afgelopen dinsdag werd er fanatiek rapid gespeeld. Hieronder even een korte impressie van de indeler van de avond Martin Bender.

 

De sfeer was goed, zo goed dat er niet alleen flink aanvallend gespeeld werd maar ook nieuwe openingen werden uitgeprobeerd bv door Stefan die iets "moderns" ?? wilde proberen met zwart en die partij ook won. 

 

Ook werd er af en toe iets cadeau gedaan bijvoorbeeld door Ger die tijdens de aanval zijn dame weggaf maar in een 2e potje wraak op nam op Martin. En ook door Leo. Hij gaf een paard weg die Martin een paar zetten later weer terug
gaf, heel sociaal, vrienden gelijk!  Ivan liet de winst liggen door tegen Barry een toren weg te geven die er prompt met de winst vandoor ging.

 

Ronald toverde na een paar zetten een stelling op het bord die ik nog nooit gezien had: Witte Koning op h1 , zwarte pion op h2 en dat heeft lang zo gestaan, uiteindelijk toch met succes voor wit.

 

Voor de beker werd er gestreden door Rob Buschman die tegen Ouker de Jong speelde en Gijsbert de Bock die tegen Mick Mulder speelde.

 


Halverwege de partij stond Rob beter tegen Ouker maar een mindere zet deed het tij keren en Ouker wist de partij toch te winnen in een moeilijk eindspel met dames en torens.

 

Gijsbert de Bock speelde tegen Mick Mulder en deze partij werd door Mick gewonnen, paarden en pionnen, lastig!

 

Volgende week spelen we weer rapid voor de liefhebbers en wordt de halve finale van de beker gespeeld met Mick Mulder, Wim Gravemaker, Ouker de Jong en Wim Laurens Gravemaker.

 Uitslagen Rapid

 

 

1eRonde   
Ivan Jan 1-0
Leo Martin 0-1
Ger Stefan 0-1
Ton Barry 0-1
Ronald vrij    
2eRonde   
Ronald Ivan 0-1
Jan Ton 1-0
Barry Martin 1-0
Stefan Leo 1-0
Ger vrij    
3eRonde   
Leo Barry 0-1
Martin Ger 1-0
Jan Ronald 0-1
Ivan Stefan 0,5-0,5
Ton vrij    
4eRonde   
Ton            Ger        0-1
Ronald      Leo           1-0
Barry          Ivan     1-0
Stefan        Jan          1-0
Martin vrij    

 

 

Geef een antwoord