Schaakclub Santpoort

Afgelopen donderdag moesten we uit tegen Het Spaarne en dachten een makkelijke avond te hebben omdat zij nog 0 punten hadden, maar dat viel toch een beetje tegen. Allereerst verloor Nico Schumacher(bord 7) zijn partij. Hij kwam eerst een pion achter en daarna nog een stuk en dit was het einde van de partij. 
 
Ronald Hoekstra(bord 5) had weer een van zijn betere partijen en won op een mooie manier zijn partij 1-1. Daarna was Ozden(bord 2) beland in het eindspel en bood zelf remise aan. 1,5-1,5. Dit is echter niet de afspraak. Altijd overleggen met de teamleider. Dit geld natuurlijk voor iedereen. Daarna kreeg Rob Buschman(teamleider) op bord 4 een remiseaanbod. Hij kon echter met niemand overleggen, dus daarom liep hij naar de borden toe om te kijken hoe het stond en hij zag dat het goed ging, dus accepteerde hij de remise. 2-2.
 
Inmiddels had Ouker op bord 6 een regelmatige overwinning gehaald en daardoor kwamen we op een 3-2 voorsprong. Rob Buschman kon nu de teamleider spelen en vertelde Leo dat hij remise mocht aanbieden, omdat hij nog maar 8 minuten over had, in een gelijkstaande partij, wat werd geaccepteerd door de tegenstander 3,5-2,5. Op bord 3 zat Douwe. Hij speelde op het einde paar ijzersterke zetten en won verdienstelijk 4,5-2,5 en nu was alleen nog Wim Dijkman aan het schaken. Hij stond een kwaliteit voor maar moest toch nog werken voor zijn overwinning, maar ineens gaf zijn tegenstander het op 5,5-2,5.
 
We staan nu op een gedeelde derde plaats en tegen deze tegenstander moeten wij de laatste partij, dus we hebben het zelf in onze hand om de derde plaats te halen.

Geef een reactie