Schaakclub Santpoort

Nadat het derde van ons het kampioenschap had verloren bij de Uil moesten we wel winnen om ons te wreken op de Uil, waar we wonderwel in slaagden. 
We begonnen deze ontmoeting tegen de Uil met 2 invallers, te weten Bert Stangenberger (voor veel biertjes ingehuurd) en Mick Mulder. Mick (bord 8) won redelijk gemakkelijk en dat was dan ook 1-0. 
 
Even later was het ineens afgelopen met Nico Shumacher(bord 8) 1-1. 
Daarna liep de teamleider de tafels rond en zag dat tafel 2, Wim Dijkman hoorde daar te zitten, leeg was. Hij had nog wel verteld of hij remise mocht aanbieden, wat akkoord was, maar de tafel bleef leeg, zonder de uitslag te weten. Uiteindelijk kwam Wim binnen en toen was het resultaat meteen bekend 1,5-1,5. Daarna was het de beurt aan Douwe van Rees(bord 3),die redelijk gelijkwaardig stond, maar door een goede combinatie van zijn tegenstander verloor Douwe 1,5-2,5. 
 

Inmiddels was Ouker de Jong(bord 6) goed bezig en overmeesterde zijn tegenstander 2,5-2,5.
Toen was het de beurt aan Ronald Hoekstra(bord 4). In het begin, zoals gebruikelijk bij Ronald stond hij weer erg goed, maar naarmate het einde van de partij naderde, zagen we zijn overwinning in gevaar komen, maar door paar goede krachtzetten won hij toch nog 3,5-2,5.
Rob Buschman(bord 5) had, voordat Douwe een vette nul had gescoord, remise aangeboden, omdat hij een pion had weggegeven. De tegenstander had dit echter niet gehoord en bood 3 zetten later remise aan, wat geweigerd werd, omdat we toen nog achter stonden en een kwartier later stond het 4,5-2,5.
 

De laatste, die speelde was Bert Stangenberger(bord 1) en dit werd uiteindelijk remise.
 
Voor de statistiek nog de resultaten van de spelers in deze competitie
Wim Dijkman 5,5 uit 7
Ouker de Jong en Ronald Hoekstra 4,5 uit 6
Rob Buschman 4 uit 7
Invallers 4 uit 8
Ozden Tuna 3,5 uit 5
Douwe van Rees 3 uit 6
Leo Kruisselbrink 1,5 uit 6
Nico Shumacher 1 uit 5.
 
 
Zoals je ziet is de beste scoorder Wim Dijkman geworden, proficiat.
Ik bedank de invallers Bert en Mick, alsmede de wedstrijdleider Robin Looijer
voor hun inzet.

Geef een reactie