Schaakclub Santpoort

In deze tijden van Coronacrisis en thuisquarantaine kan er helaas niet meer op dinsdagavond in het Polderhuis geschaakt worden.Maar gelukkig bestaan er in deze moderne tijden genoeg digitale alternatieven. Dus vond ondergetekende dat er geen enkel excuus was om niet op dinsdagavond bij elkaar te komen. 

Het platform van keuze werd Lichess (https://lichess.org/). En maar liefst 27 schakers wisten de weg naar dit platform te vinden. Van de partij waren kanonnen als ikzetmat en ML31 van de partij en zelfs geekknight uit Zwitserland en Feraligator uit Tsjechië. Het onbegrijpelijke speeltempo was 5 minuten + 5 seconden per zet (volgende week wordt dit 3 minuten + 2 secondenper zet) en het toernooi duurde 1 uur en 50 minuten. Als extra element was je na 2 overwinningen op rij on fire en kon je voor de volgende overwinning 4 ipv 2 punten verdienen.

En om het feest compleet te maken werd er ook nog een Skype-sessie gehost door onze voorzitter waardoor er ook flink gepraat kon worden tijdens het schaken. Voor volgende week zullen we een eventuele Skype-sessie van tevoren aankondigen zodat iedereen die wel erbij kan.

Maar natuurlijk is er ook volop geschaakt. In de 1e helft van het toernooi werd flink huis gehouden door 3 van de 4 Havers. Ton H was t/m ronde 6 on fire en ging zelfs een moment aan de leiding. Daarna namen kleppers als oud-jeugdlid Richardd en 1e teamspelers ikzetmat, DaanHa, peterderoode en ML31 de regie over. Vanaf dat moment heeft Richardd constant de leiding gehad en kon zelfs een 0 in de laatste ronde tegen DWL97 (Dave) hem niet meer deren.

Daarmee werd Richardd de kampioen met 27 punten. Ikzetmat (Bas) eindigde 2e met 23 punten en DaanHa (Daan) 3e met 22 punten. 

Hopelijk allemaal tot volgende week op Lichess en in de Skype (of ander medium)!

Hans 

Geef een reactie