Schaakclub Santpoort

Op dinsdag 19 oktober zal Rob Brunia voor onze club twee gastlessen verzorgen. Samen met Cor van Wijngaarden is Rob Brunia de grondlegger van de overbekende Stappenmethode. Ook is hij al vele jaren betrokken bij schaaktraining voor jeugdspelers van beginnersniveau tot de de huidige nationale top. Hij kan dan ook beschouwd worden als een expert op het gebied van schaakonderwijs.

Het algemene motto van de lessen is “Hoe kan ik mijn schaakniveau verbeteren?”

Allereerst zal hij van 19.00 tot 20.30 een training voor de jeugd geven. De stap 4/5 groep is daarbij van harte uitgenodigd, uiteraard inclusief alle jeugdtrainers. Er zullen ongetwijfeld vele trainingsideeën aangedragen worden waar de club z’n voordeel mee kan doen. Ook zal er voor de trainers gelegenheid zijn om vragen te stellen over bijvoorbeeld het Stappenplan of alternatieve leermethodes.

Vanaf 20.30 zal hij tot ca 22.00 de senioren bezighouden onder hetzelfde motto. Omdat onze senioren voornamelijk door zelfstudie proberen beter te worden lijkt het nuttig om enig houvast te krijgen over de beste wijze om dit aan te pakken. Ook zal Rob op zijn eigen wijze zijn licht laten schijnen over wat belangrijk is op het schaakbord. Alle senioren worden dan ook van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen.

Na de les is er uiteraard nog gelegenheid om te vluggeren.

Geef een reactie