Schaakclub Santpoort

18 juni 2018 is Rob van Zwieten overleden. Afgelopen maand werd bij hem niet meer te behandelen kanker geconstateerd. Daarna had hij nog maar een korte tijd te leven.
Ik ken Rob van de dinsdagavonden bij Schaakclub Santpoort. Vanaf 2010 deed hij bij Santpoort mee aan de interne competitie. Dat paste goed in zijn weekschema. Hij viel ook regelmatig in bij externe wedstrijden maar alleen als Telstar en/of zang dat toelieten.
Rob kwam met name vanwege het plezier in het spelen van een partij. Hij was geen beschouwer.
Rob bouwde zijn stelling altijd voorzichtig op speelde zijn partijen rustig. Meestal viel aan hem niet af te zien wat hij vond van zijn stelling. Alleen als hij een partij met gelijke stand in de slotfase alsnog won of verloor was dat aan hem merkbaar. Aan de bar bij een biertje was dat echter al snel niet belangrijk meer.
10 april 2018 was Rob voor het laatst op de club. Toen was het “gewoon” tot de volgende keer. Dat is nog maar kort geleden. Een volgende keer zal helaas niet meer komen. Nauwelijks te bevatten. 
21 juni 2018 is Rob gecremeerd. Bij Rob en zijn familie heeft de tijding van de ziekte hard ingeslagen. Uit de verhalen over Rob begrijp ik dat zijn kinderen echter ook dierbare herinneringen aan hem hebben en er ook ruimte is geweest voor afscheid. 
Als vereniging moeten we verder zonder Rob. Dat is zeer droevig. 
Voor de familie geldt het gemis natuurlijk in veel grotere mate. Ronald Hoekstra en ik hebben, ook namens alle de leden van schaakclub Santpoort, hen sterkt gewenst.
 
Leo Kruisselbrink 

Geef een reactie