In een zaaltje van wijkcentrum Prinsenhof te Beverwijk heeft Santpoort 4 haar 2e wedstrijd van het seizoen gespeeld en gewonnen.

Douwe was al na 3 kwartier klaar. Na 15 minuten schreeuwde zijn tegenstander tjongejonge en Douwe pakte het aangeboden paard. Na en half uur schreeuwde hij nog terwijl hij een stuk “offerde”.  Het offer luidde na 3 kwartier zijn definitief einde in 1 – 0.

Na een uur spelen had Robin een Dame tegen toren voorsprong maar stond Ton een stuk en Rob een pion achter. De andere partijen gingen gelijk op.

Robin kon zijn voorsprong via een aanval op de koning omzetten in winst 2 – 0.


Ton moest echter vaststellen dat zijn tegenstander dankzij de voorsprong kon binnendringen bij de koning.  Hij kon opgeven.  Dat betekende 2-1.

Toen was ik even teveel met mijn eigen partij bezig om het verloop op andere borden te volgen. De melding kwam echter dat het 3 – 1 stond.  Rob had gewonnen. Volgens hem dankzij een blunder van de tegenstander. Via een paardenvork kon hij de koningin van de tegenstander pakken.


Mijn tegenstander bood remise aan. De partij met de Weense opening had een gelijkmatig verloop zonder hoogtepunten en zonder veel mogelijkheden op winst. Gezien de stand en het verloop op de  andere borden was de remise aanvaardbaar. Dat betekende 3 ½ -1 ½ .

Nico en Gijsbert hadden standen op hun borden met veel pionnen tegenover elkaar. Het stond vol en vast. Richard Stond 2 stukken voor. Dat moest goed komen.

De partijen van Gijsbert en Nico eindigden in remise nadat de Wijker Toren spelers nog wat probeerden aanvaardden ze de remisestand in hun stellingen. Dat betekende 4 ½ – 2 ½. De winst was binnen.


Richard kon dus volop voor de winst spelen. Met 2 stukken voorsprong was dat ook logisch. Bij zijn poging om schaakmat te zetten zag hij over het hoofd dat zijn toren door een schaak verloren ging.

Hij volhardde in zijn winstpoging. Maar na het veroveren van pionnen ruilde zijn  tegenstander zijnlaatste stuk, een toren tegen Richards laatste pion en had Richard 2 paarden om mat te bereiken.Theoretisch kan dat, maar alleen als de tegenstander meehelpt.. Dus ook voor hem remise. Daarmee was de einduitslag

5 – 3.

 

 

De uitslagen op een rij

S.V. De Wijker Toren 5  –  Santpoort 4 3-5
       
Johan Boezewinkel  –  Richard Dietvors ½-½
Liesbeth Roelse  –  Gijsbert de Bock ½-½
Ron Lameris  –  Rob van Zwieten 0-1
Herman Visser  –  Douwe van Rees 0-1
Willem Spanjaard  –  Robin Looijer 0-1
Dirk Bakker  –  Leo Kruisselbrink ½-½
Ton Verdonkschot  –  Ton Haver 1-0
Jan Sinnige  –  Nico Schumacher ½-½

 

 

 


Geef een antwoord