Schaakclub Santpoort

Twee jeugdteams van Schaakclub Santpoort hebben zaterdag hun laatste partijen gespeeld bij het NK jeugdschaken voor clubteams in Baarn en daarbij prima gepresteerd.
Voor de C-jeugd, geboren in 1992 en 1993 speelden: Navarone van der Star, Jeronimo van der Star, Nathalie van der Lende, Kevin Dekkers en Roman Schumacher op vier borden. Dit team werd dit voorjaar kampioen van Noord-Holland en mocht het, net als vorig jaar, gaan proberen op het NK. Het kampioenschap werd voor de C-jeugd uitgesmeerd over acht wedstrijden over vier zaterdagen, waarvan zaterdag 9 december de laatste twee waren. Met een resultaat van 4,5 matchpunten uit de acht wedstrijden eindigde Santpoort op een gedeelde zesde plaats. Berekend met wedstrijdpunten werden zij tiende, een mooi resultaat omdat zij bij het begin van het nog als zeventiende geklasseerd werden. Het betekende geen beker, maar wel een goede score voor dit enthousiaste vriendenteam. Het ijzersterke Zukertort uit Amstelveen werd verdiend eerste met acht matchpunten uit acht wedstrijden.

Bij de D-jeugd, geboren in 1994 en 1995, speelden Ilias van der Lende, Miguoel Admiraal, Wim-Laurens Gravemaker en Nina Schumacher, zonder reservespeler. Ook voor hen was het niet de eerste keer dat zij als team bij een NK spelen. Zij speelden, verdeeld over drie zaterdagen, negen wedstrijden. Na acht ronden stonden zij prachtig derde, maar in de laatste ronde tegen de Baarnse Schaakvereniging wisten deze thuisspelers drie van de vier wedstrijden te winnen. Dat betekende toch nog een beker voor dit talentvolle jonge team, en een vierde, maar weliswaar mooie, plaats.
Op de terugreis werd in de auto’s nog flink nagepraat en het woord ‘als’ werd daarbij flink gebezigd. De schaakjeugd had in gedachten toch een hogere plaatsing gewild, maar desalniettemin mogen allen blij zijn met deze resultaten. Het NK werd afgesloten met een gezamenlijk en erg laat diner bij de hamburgergigant, waar het weer erg gezellig werd.

Foto: Het C- (links) en D-team van Schaakclub Santpoort kunnen vredig de kerstdagen ingaan na hun schitterende prestaties bij het NK schaken voor clubteams

Geef een reactie