Schaakclub Santpoort

Vrijdag 14 oktober toog het viertal Ilias, Martijn, Wim Laurens en ondergetekende naar Aalsmeer voor de KNSB bekerwedstrijd. Met AAS hadden we nog een appeltje te schillen omdat we vorig jaar door hen werden uitgeschakeld.
Nadat we Ilias thuis hadden opgehaald (“helemaal vergeten”) bij zijn bord afhaalchinees, reden we naar Aalsmeer.

 

Martijn kwam prettig uit de opening, prettige drukstand die door onnauwkeurig zwart spel behoorlijke witte druk opleverde en toen hij zijn tactische zet b4! uitvoerde en zijn tegenstander een stuk verloor was binnen twee uur spelen ons eerste punt een feit (0-1).

 

 

Ilias had wat goed te maken na zijn alternatieve agendabeheer. En dat deed hij dan ook. Met kleine middelen zette hij de zwarte stand onder druk. Even dacht ik dat zwart onder de druk uit aan het komen was en dat de remisemarge binnen bereik voor hem was, maar dan laat Ilias zijn klasse zien en met minder tijd op de klok schoof hij de stand behendig naar winst (0-2).

 

Wim Laurens speelde m.i. de opening verdacht. Maar hij vond zelf dat hij er wel goed uit kwam. Ik had er niet zoveel vertrouwen in omdat ik wit steeds een pion meer zag hebben. Maar ergens moet hij WL goed hebben gestaan maar raakte toch het spoor bijster en moest opgeven (1-2).

 

Mijn partij bleef dus over. Ik had moeite met het openingrecept dat oud clubgenoot van Weenink mij voorschotelde. Ik moest de theorie achter het bord bedenken, dat ging best goed maar kostte erg veel tijd. Inmiddels speelde Peter het niet al te onnauwkeurig en werd gedwongen een stuk te offeren. Dat weerlegde ik . Maar de strijd was nog niet gestreden. In tijdnood zocht ik toch de complicaties op en meende iets over zien te hebben –bood tactisch remise aan, bij een 1-2 voorsprong. Peter moest spelen om AAS in de beker te houden maar ik wist dat hij graag remise had willen nemen- Peter speelde niet de beste zet en met nog één minuut op de klok kon ik de partij winnend afsluiten (1-3).

 

Santpoort een rondje verder. Onze tegenstander is reeds bekend voor de volgende ronde, namelijk Ricoh Purmerend.

 

AASSANTPOORT 
Aldert Jan KeessenIlias van der Lende0-1
Peter PoncinPeter de Roode0-1
Henk NoordhoekMartijn de Roode0-1
Ben de LeurWim L. Gravemaker1-0
  1-3

      

 

 
  
  
   
 
  

Geef een reactie