Schaakclub Santpoort

Een lastige uitwedstrijd stond ons afgelopen zaterdag in de 6e ronde te wachten tegen De Giessen en Linge. Als je dan met 3,5 – 4,5 wint en met nog drie ronden te gaan 4 matchpunten voorstaat ziet het er goed uit.

 

Zoals gezegd verwachtten we een lastige wedstrijd en het lijkt, als je de uitslag bekijkt, alsof er sprake was van felle strijd maar in de praktijk viel dat erg mee.

 

Dat kwam omdat we op een aantal borden al snel goed kwamen te staan. Peter had geen problemen en stond beter na een gemiste kans door wit, Patrick stond snel beter en ook bij Ilias zag het er goed uit. Ten vervolgens Daan won na een ‘stukoffer' van zijn tegenstander, Patrick won en Peter zijn mooie stelling feilloos verzilverde (ondanks een wisseltruc vlak voor het mat) stond het 0-3 met alleen op bord 5 een mindere stand voor Wim Laurens.

 

Dit betekende dat we niet hoefden te forceren. Piet mocht remise aannemen in een volkomen gelijke stand waar eigenlijk niets te halen was en ook Bas mocht remise aanbieden in een iets mindere stand. Toen was het 1-4 met minimaal remise voor Ilias en misschien nog meer voor Wim.

 

Wim verloor echter na een messcherpe counter waarna Ilias eenvoudig remise maakte via eeuwig schaak. Professioneel gedaan. Geen spanning, keurig uitgespeeld en de belangrijke matchpunten binnengehaald.

 

Bij die 4,5 bordpunten bleef het die middag omdat Wim Laurens een slechte stelling niet kon keepen. Al met al reden om heel tevreden te zijn. De volgende wedstrijd spelen we thuis tegen Z.S.C. Saende. Een overwinning is genoeg om bijna zeker te zijn van promotie.

Geef een reactie