Schaakclub Santpoort

Santpoort 1 heeft zich na de domper tegen de Waagtoren goed hersteld, eerst werd voor de beker Aartswoud uitgeschakeld en afgelopen zaterdag werd de Wijker Toren 2 uit Beverwijk overtuigend met 6,5-1,5 verslagen.

Peter de Roode heeft na een kleine inzinking zijn vorm weer te pakken en was als eerste klaar, hij speelde de sluwe vos de Rooi letterlijk van het bord.  Piet Peelen had na 1,5 uur al een uur nagedacht, voor gewone stervelingen niet goed te begrijpen. Piet zijn commentaar was dat hij zijn tegenstander geen enkele kans wilde geven, hij won inderdaad overtuigend en was als tweede klaar 0-2.

Invaller Hans Kors die ook veel tijd tegen Dennis de Bruyn had verbruikt, stond zeer goed maar bood remise aan gezien zijn tijd, wat dankbaar werd geaccepteerd. Wim Laurens Gravemaker blijkt een meester in het rekenen te zijn en combineerde zijn oude tegenstander van het bord 0,5-3,5.

Martijn de Roode lijkt met de week sterker te worden, hij had tegen de Rooi een niet te stoppen aanval en haalde al snel het beslissende punt binnen 0,5-4,5.Stefan Fokkink is dit seizoen een openbaring en wist opnieuw gehakt te maken van zijn tegenstander.

 Xander Schouwerwou zette zijn tegenstander al vanaf het begin, (met zwart nog wel) onder druk, deze liet zich pardoes mat zetten… Ilias van der Lende speelde aan bord 2 een marathon partij tegen de sterke Paul Spruit, Ilias een meester in het eindspel maakte na 6,5 uur spelen een duur foutje wat een pion en zijn partij koste, 1,5-6,5.  

De Waagtoren maakte tegen de Uil helaas geen fout, daarom zullen we dit seizoen waarschijnlijk genoegen moeten nemen met de titel de best of de rest.

Geef een reactie