Schaakclub Santpoort

Helaas heeft Santpoort 1 zich niet weten te handhaven. Normaal zou Santpoort zich met een 6e plek gehandhaafd hebben, maar de pech is dat dit jaar minstens twee teams uit de KNSB degraderen naar de NHSB. Als gevolg daarvan kunnen meer teams degraderen en minder promoveren.
Santpoort moest winnen van het sterke Aalsmeer om niet 6e te worden. Peter de Roode deed wat hij moest doen. Zijn tegenstander vergreep zich aan vergiftigde pion en won in stijl. Xander Schouwerwou zag een trucje over het hoofd, stond verloren, maar bleef door vechten. In tijdnood werden door beiden veel kansen gemist – uiteindelijk zette zijn tegenstander met nog 5 seconden op de klok Xander mat. Rob Buschman kwam niet lekker uit de opening. Ook hij bleef volhouden en won een dame – tegen wat materiaal. Helaas blunderde hij direct: stuk weg, stelling weg… Peter Reinders stond prachtig – aan 1.b4 ligt het niet – maar zag een smerig mat over het hoofd. Wim Gravemaker kwam er op harde manier achter dat De8 toch niet zo goed was. Zijn eerste externe nul! Peter Klapwijk viel voor de tweede keer in en scoorde een keurig halfje tegen Elo 1900, netjes. Gerard Swier kwam gedrukt te staan en besloot daardoor een stuk te offeren. Helaas was van compensatie geen sprake.
Ouker de Jong had een mooie stelling en dreigde een centrumpion te winnen. Hoewel hem gezegd was door te spelen, besloot hij doodleuk remise te spelen. Heel fijn als we op drie borden verloren staan, dat werkt echt motiverend! Egotripperij, bang om de beslissende nul te zijn? Dan moet je niet in teamverband spelen.
Dit drama eindigde in 6-2 voor Aalsmeer.

Geef een reactie