Schaakclub Santpoort

In de laatste ronde van vorig seizoen speelde Santpoort ook tegen Aalsmeer. Santpoort verloor wat knullig maar promoveerde alsnog naar de promotieklasse – samen Aalsmeer. Beide teams proberen zich nu te handhaven in deze klasse.

Ilias van der Lende zorgde als van ouds voor het eerste punt. Zijn vermoeid ogende tegenstander liep in een matnet. 1-0 Invaller Henk Swier zorgde voor een kleine verrassing. In een iets mindere positie creëerde hij wat een kansen en won een volle toren. 2-0 Knap gedaan!

Op bord 7 had Martijn de Roode weinig moeite met zijn tegenstander. Volgende keer wel even matzetten als het kan! 3-0 Miguoël Admiraal zat voor de verandering op Bord 1. Lange tijd stond hij ongeveer gelijk, maar na het stukverlies was er geen houden meer aan. 3-1

Xander Schouwerwou offerde een toren, wat zou leiden tot een stelle met ongeveer gelijke kansen. Zijn tegenstander wilde voor het team doorgaan voor de winst, offerde en verrekende zich. En ging uiteindelijk door zijn vlag. 4-1 Niet veel later zag Bert stangenberger met een stuk minder zich genoodzaakt op te geven. 4-2

Hans Kors
had een dame gewonnen tegen een toren en loper, en moest doorgaan. Zijn tegenstander maakte ergens een fout en ook Hans mocht het punt noteren. 5-2 Peter de Roode kwam tegen de op papier sterkste speler niet verder dan remise, waardoor Santpoort met 5.2 – 2.5 won.

Geef een reactie