Schaakclub Santpoort

De wedstrijd tegen Kennemer Combinatie moest gewonnen worden om nog kampioen te kunnen worden. Hans Kors speelde vooruit en haalde knap remise. Na een incorrect stukoffer van zijn tegenstander startte Xander Schouwerwou een dodelijk aanval: 0.5 – 1.5.
Niet veel later kwam Wim Gravemaker in een iets betere maar onduidelijke stelling remise overeen: 1 – 2.
Ilias van der Lende had zijn tegenstander al na 10 zetten in een houdgreep. Het kostte zijn tegenstander te veel tijd om zijn stelling te houden, waardoor een fout een tijdnood hem de partij kostte. 1 – 3
Invaller Peter Klapwijk werd op het allerlaatste moment opgeroepen om te spelen. Hij kwam sterk uit de opening, maar hij zag niet hoe hij verder moest. Een prima remise was het resultaat. 1.5 – 3.5
Peter Reinders speelde op bord 1 tegen een 1950-speler. Ook met Peter de Roode op minimaal remise zou remise goed zijn voor de teamoverwinning. Peter speelde goed en het werd ook remise. De vier punten waren in ieder geval al binnen: 2 – 4.
Martijn de Roode liet ons een beetje in de steek. Langzaam werd zijn stelling minder en minder: 3-4. Peter de Roode zat voor de verandering op bord 3, waar op papier de sterkste speler van Kennemer Combinatie zat. Peter had lange tijd een uitstekende stellling, maar het kwam er niet van om doorslaggevend voordeel te behalen. Toen beide spelers nog enkele minuten hadden voor de eerste tijdcontrole bood Peter remise aan. Zijn tegenstander mocht van de teamleider zelf beslissen, dacht na, had geen tijd meer en accepteerde: 3.5 – 4.5.

En nu maar afwachten wat Chess Society vrijdag doet. 
UPDATE: Chess Society heeft vrijdag verloren van Aalsmeer. Santpoort heeft het kampioenschap nu in eigen handen.

Geef een reactie