HWP mocht ons ontvangen in het Denksportcentrum aan het Spaarne. Een gelukje voor ons, want het was voor de meeste mensen lekker dichtbij. 
Onze opstelling was weloverwogen om een optimaal resultaat tegen dit sterke team te halen. Het plan was als volgt. Peter wint op 1 met wit tegen De Jager. Dan verrassen we op bord twee met Rik Könst. Hij gaat lekker aanvallen. Op drie wint Martijn dan, net als hij gewonnen had in de beker tegen HWP. Vervolgens wint Bas met zwart van Gijswijt op 4. Ik win met wit op 5, Wim Eveleens op 6, Theo op 7 want hij heeft eindelijk weer eens wit, en tenslotte verandert Patrick zijn seizoen van matig naar goed door op 8 een punt te pakken!
De tegenstanders, die toch wel een groot ratingoverwicht hadden, waren het niet met ons eens. Na een uurtje stond de helft van Santpoort 1 ongemakkelijk, terwijl we voor de andere 4 nog hoop hadden. Peter stond heel lekker na de opening, maar met een goede tegenstander blijft het natuurlijk lastig. Verder was Theo bezig aan een goede Spaanse opstelling tegen Merbis. Patrick had zijn dame richting a4 bewogen en weer terug, dus daarvan wist ik het niet. Met Wim Eveleens links van me in een matige stand na de opening en Bas met zweetdruppels op zijn hoofd aan de rechterkant, heb ik het gevoel dat mijn slechte spel niet een erg positieve invloed had. Over Rik weet ik het niet echt, hij vertelde dat hij met zijn formidabele strategische inzicht een nadeeltje (isolanus) aan het compenseren was. 
Nou zou ik graag een leuk verhaal willen maken van de rest van het verslag, maar na twee dagen nadenken weet ik niet echt hoe. Met een verschrikkelijk slechte stand voor mijn neus zag ik om me heen mijn Santpoortse broeders geveld worden. Ik kreeg nog een stuk kado van Boelhouwer, maar typerend voor de dag wist ik het alsnog te verliezen. 
Lichtpuntjes zijn Martijn, Patrick en Theo. Martijn wist een verschrikkelijk slechte stand keurig naar remise te toveren tegen een ratingreus met 200 punten meer. Patrick heeft ook magisch een halfje getekend. Tot slot hebben we besloten dat Theo geen dames meer mag winnen, maar voor de partij moet gaan. Hij won een dame (in plaats van +12), offerde daarna een paard om de Goden te bedanken. Even later zorgde hij voor een knappe remise in een verschrikkelijke stand. 
Daarna zijn we met het hele team van gevallen ridders naar Jin Lai geweest, waar we vooraf mochten betalen en dan onszelf mochten troosten. Na het terechte verlies konden we nog wel lekker genieten van de overvloed van het wok restaurant. Ze hebben heerlijke sushi, zalm en toetjes, en het gaat ook lekker snel. 
Hieronder de individuele uitslagen:
 
THWP Haarlem2215Santpoort2069
1.FM Jaap de Jager2406Peter de Roode213510
2.Adam Feher2375Rik Konst205210
3.Juan de Roda Husman2219Martijn de Roode2086½½
4.FM Bart Gijswijt2302Bas Haver222310
5.Collin Boelhouwer2011Wim Laurens Gravemaker206010
6.Pieter de Jager2114Wim Eveleens204910
7.Max Merbis2165Theo Hendriks1949½½
8.Jan-Willem van Prooijen2130CM Patrick van Lommel2000½½
 

Geef een antwoord