Schaakclub Santpoort

Het Witte Paard (Zaandijk) stond eerste, Santpoort 9e;, en had zo'n 70 elo-punten per bord meer. Het beloofde een lastige strijd te worden.

Na de openingsfase stonden Bert Stangenberger en invaller Stefan Fokkink niet goed. Maar het was Iias van der Lende die zorgde voor de eerste uitslag. Een put voor Santpoort door een mooie matcombinatie.

Jammer genoeg moesten Bert en Stefan uiteindelijk toch opgeven. Hans Kors trok na veel nadenken, weinig zetten en stukwinst de stand weer gelijk. De kansen voor Santpoort zagen er goed uit – totdat Peter de Roode een volle toren weggaf.

Miguoël Admiraal verrastte door in een gelijk uitziende stelling een sterke 2100 speler te verschalken – netjes! Xander Schouwerwou stond iets minder, maar verloor het eindspel.

Alleen Martijn de Roode – die net een stuk had weggegeven – kon de wedstrijd nog redden. Voor het stuk kreeg hij twee pionnen en een gevaarlijke aanval. Na de tijdnoodcontrole veroverende Martijn een belangrijke lijn en startte een niet te stoppen mataanval. Goed gedaan!

Hiermee speelde Santpoort 4-4 tegen de koploper, al met al een knappe prestatie (van de jeugdspelers).

Geef een reactie