In een zeer spannende wedstrijd tegen een sterk KC is Santpoort uitgeschakeld voor de bekercompetitie. De reguliere partijen eindigden in 2-2 maar het vluggeren was blijkbaar niet aan de Santpoort speler besteed want we verloren met 4-0. Het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten maar we verlaten met opgeven hoofd het bekertoernooi.

Ilias kwam tegen Rob Duijn na een slappe opening van wit, onder druk te staan toen hij een aarzelende zet deed. Het resulteerde in een stand met een zeer slechte zwartveldige loper voor Ilias en een sterk Paard voor zijn tegenstander. Toch was de remisgrens nog niet overschreden, aldus Ilias. Maar na een verkeerd plan van hem, moet hij helaas toch het punt aan zijn tegenstander overlaten (1-0).

Ikzelf speelde tegen Lennart Dek en had de gehele partij een drukstelling. Eerst tegen een vermeend zwakke pion van zwart op d3, later werd dat ingewisseld voor een eindspelvoordeel. In die fase miste ik eerder groot voordeel door gratis een pion weg te kunnen snoepen, maar hield gelukkig het minuscule voordeeltje vast. De tijdnood begon zijn invloed aan te wenden en ik weet hoe vervelend het is om iets mindere eindspelen te mogen verdedigen in tijdnood. Had geen haast en probeerde de druk op te voeren. Wellicht lukte dat want mijn tegenstander gaf ineens zijn Paard weg (1-1).

Er waren toen nog twee partijen over. Piet die tegen grootmeester Wouter Spoelman speelde en Martijn tegen oud clubgenoot Miguel Admiraal. Martijn speelde m.i. de opening beroerd, ik zag hem allemaal zetten doen, die een zet later weer terug moesten, dus had weinig hoop in de goede afloop. En van Piet kon ik weinig zeggen. Hij stond niet slecht maar iets minder tijd. Kon nog van alles gebeuren.

En er gebeurde veel. Piet wist prima de partij naar de veilige remisehaven te manoeuvreren en toen zijn tegenstander te ver door ging kwam hij zelfs verloren te staan. Piet won een pion en kon zelfs een tweede pion winnen. Zag dat niet in wederzijds vreselijke  tijdnood en uiteindelijk werd de partij remise (1,5-1,5)

Martijn zijn stelling was inmiddels opgeknapt, zodanig zelfs dat ik hoop begon te krijgen op een punt. Die hoop werd heel reëel. Miguel verbruikte veel tijd, verloor zijn belangrijkste pion en zwart (Martijn) leek een sterke aanval te krijgen. Maar juist in die fase, kwam er een onvermijdelijke zetherhaling en moest Martijn helaas genoegen nemen met remise (2-2).

Het vluggeren gaat ons meestal wel goed af, zelfs tegen KC die wij een jaar geleden uit de beker vluggerden met 3,5-05. Maar nu bleek KC de sterkste en hadden de santpoortspelers hun kruit verschoten en verloren we met 4-0. Jammer, maar we kijken terug op een spannende wedstrijd waarin we goed partij hebben geboden en het ratingoverwicht van de tegenstander genivelleerd hebben.

Kennemer CombinatieSantpoort
NAAMRATINGNAAMRATINGUITSLAG