Zaterdag 2 november mocht Santpoort 1 naar het verre Arnhem reizen om tegen ASV 2 te spelen. We waren van te voren favoriet en dachten geen problemen op de topborden te krijgen maar dat bleek vies tegen te vallen.

 

Wim stond op bord drie na de opening lekker maar had een combinatie verkeerd berekend en kwam in een verloren eindspel terecht. Toen hij dacht dat dit niet meer te redden was gaf hij op maar achteraf bleek dat er zelfs nog een enorme remisekans was in de slotstelling!

 

Toen verloor Iias op bord 1 hoewel hij na de opening nog wel aardig stond, maar na een paar slechte zetten kwam hij verloren te staan. Opvallend was dat er aan het eind weer een enorme remisekans was die gemist werd. 

 

Daan speelde op bord 4 geen lekkere partij. Kwam in een opening die hij niet goed kende, wist niet goed hoe hij verder moest en gaf een pion voor wat activiteit. Toen Daan in tijdnood was deed de tegenstander het niet helemaal correct, maar het bleef een verloren stand en zoals verwacht verloor Daan dan ook.

 

Zo stonden we 0-3 achter maar we zagen dat Bas, Patrick, Peter en Nathalie goed stonden, en Wim Laurens gewonnen dus we hadden nog hoop. Nathalie had op bord 8 na de opening een prettige stand, kwam langzaam beter te staan en op het moment dat we op meer konden hopen had de tegenstander een truc waardoor na een aantal zetten eeuwig zetherhaling op het bord kwam. Haar tweede remise en daardoor een goede start van haar debuut in Santpoort!

 

Peter stond na de opening erg lekker, kwam gewonnen te staan, deed een aantal mindere zetten waardoor er niet meer dan remise in zat, deed nog een paar mindere zetten en kwam verloren te staan en zo verloor hij een partij waar overduidelijk meer in had gezeten. 

 

Dus nu stonden we al 4,5 – 0,5 achter en toen Patrick naar mij toekwam om de stand te vragen kon ik hem alleen maar zeggen dat we al verloren hadden! Patrick speelde op bord 6 en zoals gewoonlijk snapte ik inhoudelijk vrij weinig van zijn partij, maar ik heb begrepen dat hij na de opening ietsje minder stond, en daarna langzamerhand de partij naar zich toetrok en uiteindelijk won. 

 

Bas kwam op bord 7 in een onbekende opening maar hij pakte het goed aan en kwam erg lekker te staan. Toen hij niet weer wist hoe hij verder moest deed hij een paar mindere zetten en kwam zelfs even verloren te staan maar zijn tegenstander deed het verkeerd en met een mooie combinatie eindigde partij in het voordeel van Bas!

 

Zo komen we bij de partij van Wim Laurens op bord 5. Ik vond zelf dat hij erg slecht stond na de opgening, en zag het als verloren maar ik had de stelling totaal verkeerd beoordeeld! Wim Laurens speelde de opening juist goed en stond de hele partij juist gewonnen en zo kwam hij ook in een eindspel met een stuk voor. Toen gaf Wim Laurens een pion weg, deed een paar onhandige stellen en kwam er weer een lastige stelling op het bord. Uiteindelijk bleef het een gewonnen stand en na een lange partij hadden we ons laatste puntje en verloren we dus van ASV 2 met 4,5 – 3,5.

 

Al met al was het een nederlaag die onnodig was, maar er zijn nog genoeg ronden in de competitie om het weer goed te maken.

Ilias van der Lende. 

 

Geef een antwoord