Zaterdag 10 oktober speelde Santpoort 1 uit tegen SOPSWEPS'29 en werd er met 6,5-1,5 verloren. Een wedstrijd zonder overwinning aan onze kant maar de pizzeria waar Marcel al 25 jaar eet maakte veel goed!

Ondergetekende stond op bord 1 erg goed, maar in tijdnood verpestte ik het tot een remise eindspel. Toen mijn tegenstander een rare zet deed stond ik opnieuw goed tot gewonnen, maar met weinig tijd op de klok werd het remise.

Bas speelde een wisselvallige partij op bord 2. Na een goede opening stond hij erg goed, maar na een enorme blunder stond hij compleet verloren. Er waren twee 'tactische grapjes' in de stelling ontstaan, Txh7 is opgeven voor Bas en Pe5 was lastig maar misschien remise. Gelukkig voor Bas werd er Pe5 gespeeld en hield hij knap remise. 

Marcel maakte er op bord 3 een enorme puinhoop van. Op een gegeven moment stond hij een volle toren voor, maar was de stelling nog heel interessant. Uiteindelijk dacht hij een loper te geven om 'veilig' te staan, maar na het mooie Pd3+ verloor hij teveel materiaal en uiteindelijk ook de partij.

Daan stond lekker na de opening op bord 4, maar na een interessant middenspel verloor hij een dame tegen een toren en loper. Dit bleek echter nog binnen de remisegrenzen te liggen, maar toen de loper ook verloren te gaan kon hij wel opgeven.

Peter stond al snel goed  en hij stond vlak voor het einde van de partij nog steeds gewonnen. Maar in lichte tijdnood blunderde hij een stuk weg en daarmee ook de partij. 

Patrick zal met gemengde gevoelens terugkijken naar zijn partij op bord 6. Na een goede opening had hij het overwicht, maar hij wist niet hoe hij verder moest. Nadat Patrick een vergiftigde pion pakte verloor hij een kwaliteit en even later de partij.

Theo heeft zijn debuut in het eerste gemaakt bij Santpoort! Een correcte remise waar weinig op af te dingen valt.

Wim Laurens speelde op bord 8 een vervelende partij voor hem. Hij dacht de hele tijd dat de stelling nog wel binnen de remisegrenzen lag, maar zijn tegenstander had de stelling beter begrepen. Nadat bijna alle stukken geruild waren bleek het eindspel erg nadelig voor Wim Laurens te zijn en ging de partij snel verloren.

Al met al een terechte nederlaag, wat erg jammer voor ons is. Maar het seizoen is nog maar net begonnen en volgende ronde tegen de PION gaan we er weer voor! 

Geef een antwoord