Schaakclub Santpoort

De eerste wedstrijd van het seizoen moest tegen Kennemer Combinatie 4, een mix van enkele schaakverenigen die samen hun bondswedstrijden spelen. Weer in het vertrouwde Polderhuis en met een onafhankelijk wedstrijdleider Joost Out.

De verwachtingen waren hoog gespannen met speler/trainer IM Piet Peelen in de gelederen en met een net teruggekeerde Ilias van der Lende uit Montenegro waar hij het EK tot 14 jaar speelde. (6 uit 10 en een hele mooie gedeeld 10e plaats en dat uit een spelersveld van meer dan 100 spelers!)  En we zijn heel blij met nieuwkomer Gerard van Es een 2100 speler die via de zomercompetitie bij ons kwam spelen.

Maar het eerste punt werd binnen gehaald door talent Wim Laurens Gravemaker die letterlijk gehakt maakte van zijn tegenstander Tim Roosink en er maar 25 zetten voor nodig had. Het tweede punt werd binnen gehaald door Ilias van der Lende die ook slechts 24 zetten nodig had om zijn tegenstander mat te zetten. Dat waren 2 lekkere opstekers.

Martijn de Roode had een kwaliteit gegeven voor aanval, Stefan Fokkink had een pionnetje meer tegen de oud voorzitter van Bloemendaal Koos Min en wist deze gedecideerd te winnen 3-0. Gerard van Es stond overwegend en toen zijn tegenstander remise aanbood, werd deze geaccepteerd. Piet Peelen speelde een hele wilde partij maar het bleek allemaal theorie te zijn, Piet haalde met een mooie combinatie het beslissende punt binnen, dat was 4,5.

Peter de Roode liet aan Aad de Bruyn nog in het stof bijten, Xander Schouwerwou wist in een moeilijke stelling toch de winst naar zich toe te trekken! Als laatste was Martijn de Roode nog bezig die perse wilde winnen, ergens liet hij het glippen en moest uiteindelijk berusten in een puntendeling. 7 – 1 !

Teamleider Gerard Swier was zeer tevreden en zei "de eerste klap is een daalder waard".  

Geef een reactie