Schaakclub Santpoort

Afegelopen dinsdag speelde het eerste van SAntpoort tegen Krommenie. Het toeval wilde dat enkele weken eerder de bekerwedstrijd Krommenie-Santpoort had plaatsgevonden. Toen won Santpoort me 1.5-2.5.

Hoekstra kreeg remise aangeboden, maar blunderde pardoes een stuk weg. Jammer, 0-1. Daarna wisten vrij kort achter elkaar 3 spelers te winnen. Schouwerwou stond vanuit de opening lekker, Pxg7 en het was afgelopen. Reinders zag dat, deed niet veel later Pxg7 en het was afgelopen. De Roode – met zwart – deed gespiegeld Dxb2 en won daarna nog een pion. Tussenstand: 3-1
Gerard Swier stond de gehele partij gedrukt en kwam niet meer in zijn spel. Twee torens tegen een dame mocht ook niet baten: 0-1. Ouker wist een kwaliteit te winnen en daarmee de partij. Daarmee had Santpoort in ieder geval 1 punt. Kon Bert voor een overwinning zorgen? Ondanks taai verdedgigen was zijn stelling niet meer te houden.

Eindstand: 4-4

Het bizarre is dat met twee nog wedstrijden te gaan theoretisch alle teams nog kunnen promoveren en degraderen! Een ongekend spannende ontknoping is onderweg!

Geef een reactie