Schaakclub Santpoort

Het eerste team van Santpoort heeft de eerste hindernis in de race om handhaving met succes genomen. Met 3-5 werd gewonnen van Het Witte Paard Zaandijk.
De stelling van invaller Peter Klapwijk vervlakte vrij snel. Remise is een prima resultaat. Daarna scoorde invaller Henk Swier een keurig punt. Ouker de Jong kreeg een vertrouwde f4 op het bord en won! Xander Schouwerwou stond erg gedrongen, maar zijn jeugdige tegenstander blunderde een stuk weg… Niet veel later mocht ook het punt voor Peter de Roode genoteerd worden. Een plusje vanuit de opening werd mooi uitgebouwd.
Al om 23:00 uur was de 4.5 punt binnen! De overige spelers konden vrijuit spelen. Peter Reinders had een interessante stelling en er zat waarschijnlijk meer in. Helaas toch een nul. Gerard Swier wist een eindspel met een pion minder remise te houden. En tot slot Rob Buschman,zijn stelling met enkele pionnen bleek in het eindspel niet meer te houden.

Eindstand: 3-5

Santpoort is hiermee een stapje dichterbij gekomen bij de handhaving. Dinsdagavond (santpoort 1 thuis) valt de ontknoping…

Geef een reactie