Schaakclub Santpoort

Na een nederlaag in de eerste ronde heeft Santpoort 1 haar eerste overwinning te pakken. Misschien was het de mooie locatie van HWP, waar Santpoort 1 haar thuiswedstrijden speelt, die Sanpoort inspireerde. Zaterdagmiddag speelde het 1e team tegen het 2e team van De Wijkertoren. De Wijkertoren had de eerste ronde met 6.5 – 1.5 gewonnen; een gevaarlijk team dus.

Op bord 3 speelde Ilias van der Lende tegen een 1900+ speler. Maar een fout leverde Ilias een kwaliteit op. Uiteraard leidde Ilias dit keurig tot winst en was daarmee het eerste punt voor Santpoort. Bert Stangenberger mistte in tijdnood mat in 6 of 7, waarna er niet meer dan remise inzat.
Miguoël Admiraal speelde tegen een sterke speler (1900). Met wit had hij een plusje en een dreigende aanval. Toen hij eindelijk zijn aanval kon beginnen was er geen houden aan.

Tussenstand: 2.5 – 0.5

Martijn de Roode kwam na de opening onder druk te staan en moest uiteindelijk materiaal inleveren. Helaas liep dat slecht af. Stefan Fokkink viel in voor Peter Reinders. Na de opening leek hij moeilijk te staan, maar na planloos spel van zijn tegenstander begon hij een niet te houden mataanval.

Tussenstand: 3.5 – 1.5

Na een tamme opening had Xander Schouwerwou leek zijn aanval niet door te slaan. In tijdnood offerde zijn tegenstander een dame tegen toren + loper. Na wat schaakjes ging de toren van het bord. De overwinning was binnen!
Twee partijen waren nog bezig: Hans Kors en Peter de Roode. Peter de Roode had in tijdnood een pion weggeblunderd. Het toreneindspel werd door zijn tegenstander keurig naar winst geschoven. Hans had een lastig eindspel en het was de vraag of het gewonnen was. Uiteindelijk werd het toch remise.

Eindstand: 5 – 3

De volgende ronde : za 03-11-2007 De Uil 1 – Santpoort 1

Geef een reactie