Schaakclub Santpoort

Santpoort 1 heeft de voorsprong in de 3e klasse vergroot tot zeven punten door een overwinning op Philidor Leiden. In het denksportcentrum in Leiden was er nooit twijfel over de uitslag.

 

We stonden al snel 3-0 voor door overwinningen van Ilias (na zeven zetten was het helemaal over) die zelf tien minuten gebruikte maar tot zet 16 moest wachten op opgave van zijn tegenstander, Martijn die als vervanger van Peter liet zien dat een partij toch echt niet langer dan twee uurtjes hoeft te duren en Daan die aantoonde dat de Draak best risicovol is voor zwart. 

 

Daarna duurde het wat langer. Wim Laurens won, na het zichzelf iets te moeilijk te hebben gemaakt, uiteindelijk overtuigend en Wim, Bas en Patrick wonnen niet terwijl dit, gezien hun veel betere stellingen, wel mogelijk was.

 

De winst missen en dan remise spelen is overigens niet altijd erg maar soms wel teleurstellend. Hoewel …..de 87! jarige oud-hoofdklasser Ab Smit – die tegen Bas remise hield – bleek tegen Bas na 50 jaar zijn laatste competitiewedstrijd te hebben gespeeld. Dan is het missen van de winst toch ook weer niet zo heel erg natuurlijk.

 

Voor Xander was de uitkomst nog wat zuurder. Gewonnen staan, twee pionnen voor, een derde pion pakken en er dan achter komen dat je Te1 gemist hebt. Dat is balen maar volgende keer zal Xander wel weer winnen.

 

Geef een reactie