Schaakclub Santpoort

Dinsdag 7 oktober speelde het halve 2e team, aangevuld met 4!!! invallers de uitwedstrijd tegen Het Witte Paard 4 uit Haarlem.

In beide teams waren alleen spelers met een rating in de 1600 en 1700 opgesteld, dus het zo een wedstrijd worden met kansen voor beide ploegen.

Ouker speelde op bord 3 en kwam uitstekend uit de opening door een pionoffer, maar vergat een goed plan door te zetten en moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Jammer Ouker, maar fijn dat je wilde invallen. Gijsbert speelde op bord 7 tegen HWP-clubicoon Paul Pancras. In een gelijk opgaande strijd werd na 25 zetten remise overeengekomen. Menno Schaefer deed erg zijn best op bord 8, maar kon niet voorkomen dat we na drie partijen tegen een 2,5 – 0,5 achterstand aankeken. Gerard Swier had op bord 5 een kwaliteit verloren en in de overige partijen was nog niet te zien welke kant het op zou gaan. Dat zag er dus niet zo goed uit.

Dat de jeugd de toekomst heeft wisten we al, maar dat werd deze avond weer eens bevestigd. Rob de Roode won op bord 6 een kwaliteit en maakte de partij daarna vakkundig af. Jeronimo van der Star's kreeg een koningsaanval over zich heen, maar wist de juiste verdediging te vinden en counterde daarna goed terug.  2,5-2,5

Rob Buschman, die vlak voor de wedstrijd was opgeroepen, omdat Navarone van der Star het nodig vond om minder dan een uur voor aanvang van de wedstrijd nog af te bellen, bleek ook nu weer een solide invaller door knap remise te spelen op bord 2. Rob bedankt, dat je op zo korte termijn nog mee kon doen. Op dit soort mensen moet de club zuinig zijn.

Henk Swier speelde op bord 1 een hele goede partij, waarin hij een lastig eindspel op voortreffelijke wijze tot winst wist te voeren. Klasse Henk. Santpoort had nu 4 punten binnen en de ogen waren gericht op Gerard. Wellicht kon hij met een kwal minder remise houden en Santpoort aan de winst helpen. Helaas lukte dat niet en was de eindstand 4-4. Ook Gerard bedankt voor de invalbeurt.

Ik ga ervan uit de we de volgende wedstrijd zonder invallers kunnen spelen en dan gaan we op volle oorlogssterkte proberen meer dan 4 punten te halen.

Geef een reactie