Schaakclub Santpoort

Geen matchpunten deze keer. Ook onze 2e wedstrijd in de eerste klasse ging met de cijfers 5-3 verloren.

Onze tegenstander gisteravond was Castricum 1. Een sterk 1e klasse team dat vorig jaar overigens bijna degradeerde maar nu waarschijnlijk voor promotie gaat. Ondanks de afwezigheid bij Castricum van Heleen de Greef wisten we vantevoren dat het een moeilijke avond zou worden.

We begonnen echter prima. De bijna jarige Rob veegde zijn tegenstander in 19 zetjes maar daarna moesten we lang wachten voordat er punten bij kwamen omdat de overige partijen de hele avond duurde.

Na de 1 – 0 voor ons werd het 1,5 -1,5 na een remise van Daan op 2 via een prima partij en een nederlaag van Gijsbert die het lang volhield maar niet kon voorkomen dat zijn tegenstander (rating 1934 en dat op acht) uiteindelijk aan het langste eind trok.

Vervolgens scoorde Castricum 2 keer. Eerst moest Nathalie opgeven en ook Wim moest de eer aan de tegenstander laten. Brian deed nog wel iets terug via een prima remise maar met een 4-2 achterstand en gelijke stellingen bij Stefan en Bas was de kans klein dat we nog op 4-4 zouden komen.

Uiteindelijk moest Stefan zich gewonnen geven en wist Bas zijn tegenstander prachtig af te bluffen in tijdnood. Het laatste punt was dus voor ons, net als het eerste punt. Jammer dat Castricum daar tussen in beter scoorde dan wij.

De volgende wedstrijd is thuis tegen De Pion. Zij zijn wat minder sterk dan Castricum en hebben nu 1 punt. Om ons te handhaven moet er nu echt gewonnen gaan worden.

Geef een reactie