Schaakclub Santpoort

Na de promotie van verleden jaar,waar we slechts éénmaal verloren doen we het nu weer bijzonder goed.
Tegen de Uil 3 stond Martijn de Roode al snel gewonnen, ook zijn broer Rob vertelde trots dat zijn overwinning slechts een kwestie van tijd was.
Wim Gravemaker de Super invaller voor Henk wist een vol stuk te veroveren over de open H-lijn en noteerde het eerste punt.
Peter Klapwijk doet het ook goed voor de externe en wist ook nu de volle winst binnen te halen. Het werd nog even spannend of Peter wel genoeg voordeel had voor zijn geofferde stuk.
Ronald Hoekstra om taktische redenen aan bord 2 had een slechte avond, hij liet zich er door een 1500 speler er af schaken.
Martijn was nog altijd aan de gang, Rob de Roode was inmiddels klaar 3-1.
Hans Kors die volgens mij de eerste 20 zetten niet over de 5e lijn is geweest, wachtte op het juiste moment om toe te slaaan en zette zijn tgenstander met eeen bord vol stukken pardoes MAT! 4-1
Rob Buschman speelde en opening met zwart aan bord 1 die ik nog nooit had gezien. 1. e4 – d5 2. e5 – c5 ?! zijn tegenstander waarschijnlijk ook niet want hij verzonk in diep gepeins. Het werd hier netjes remise en de overwinning was binnen.
Martijn en Wm Dijkman mochten remise aanbieden, Martijn zocht nog altijd met zijn Dame naar de overwinning en Wim dacht ineens aan zijn ELO punten. Wim won in een aangenomen Dame-gambiet met paard a3 ?! knap hoor!
Martijns tegenstander beschikte plotseling over een niet meer te stoppen pion op de e lijn en Martijn speelde zijn laatste troef uit eeuwig schaak 6-2 een knappe overwinning.

Gerard Swier

Geef een reactie