Schaakclub Santpoort

Dinsdag 24 februari 2004, een spannende schaakavond in het Polderhuis in Velserbroek. Santpoort 2 moest tegen de nr.3 van de ranglijst.
Hans Kors maakte een blunder in de opening die een volle Toren kostte en dus de partij. Rob de Roode stond toen ook al niet zo best, Wim Dijkman leek goed voor een punt. Peter Klapwijk maakte na diverse offers zijn partij opnieuw knap uit 1-1. Bert Stangenberger kreeg remise aangeboden en besloot dit na overleg te nemen. Gerard die een Paard vergalopeerde, bleef knap de beste zetten zoeken en veroverde 3 pionen voor het Paard. Zijn tegenstander trok bleek weg en bood remise aan, 2-2. Henk Swier en Gijsbert de Bock werden op een vol punt geschat. Henk kreeg net te horen dat hij vol voor de winst moest gaan en belande gelijk in 3 keer dezelfde stelling 2½-2½. Gijsbert de Bock had een enorm tijdvoordeel en boog dit om tot winst, want zijn tegenstander ging door zijn vlag. 3½-2½. Nog een halfje en we hadden een gelijk spel. Wim Dijkman stond een pion achter en Rob een kwalitiet, beiden boden remise aan Willem zelfs 3 keer. Rob de Roode die blij mocht zijn met remise, wikkelde zijn 2 Torens af tegen Dame en Paard en kwam in een gewonnen eindspel terecht 4½ – 3½.

Een mooiere ontknoping was niet denkbaar en de avond bracht alles wat schaken zo mooi maakt. Santpoort 1 bekert verder en Santpoort 3 speelde dezelfde avond remise. En Willem Dijkman …………moest na een mooie opening toch nog zijn Koning omleggen. De beslissing of we kampioen worden, hangt van onze volgende wedstrijd af 24 maart tegen het Paard van Ree, een remise is genoeg maar we gaan voor het ongeslagen kampioenschap.

Geef een reactie