Debuteren in een hogere klasse valt niet altijd mee. Dat merkte Santpoort 2 gisteravond toen het de eerste thuiswedstrijd speelde tegen Z.S.C. Saende 3. Een sterke tegenstander, qua teamrating 2e geplaatst in onze poule, met 2x 2000+ en 3x 1900+ in de opstelling en ook de staart was nog wat hoger gerated dan de onze. Het zou dus een zware wedstrijd worden.

Toen we de opstelling kregen bleek dat een van de sterkste Saenders er niet was maar dan roepen ze gewoon een vervanger op die nog sterker is. De invaller bleek de hoogste rating van de avond mee te nemen maar ondanks dat gingen we vastbesloten van start. Op zich ging het op alle borden heel behoorlijk en dat bleef zo tot halverwege de avond.

Wim kreeg op  bord drie na wat ingewikkelde schermutselingen met zwart bijna gelijk spel en dat was voldoende voor remise. Op dat moment stonden we er op veel borden goed voor maar helaas ging Gijsbert vlak daarna tenonder aan een bijvangstblunder waardoor het 1,5 – 0,5 voor de gasten werd.

Daarna bleef het lang rustig en de volgend punten kwamen pas aan het eind van de avond op het scorebord. Rob maakte remise door zetherhaling (hij  had geen keus anders had hij zwaar in het nadeel gekomen) en Nathalie moest helaas, na wat tijdnood, in een nederlaag berusten tegen haar sterke tegenstander op bord 5. We hadden echter nog steeds hoop want Daan en Bas speelden heel goed aan bord 2 en 4. Ze slaagden er alletwee met wit in hun tegenstanders zwaar onder druk te zetten en die bezweken toen bleek dat de varianten door Daan en Bas beter waren uitgerekend.

We hadden dus nog twee halfjes nodig van Brian en Stefan. Brian had een prachtige partij gespeeld. Een stuk geofferd, mooie aanval gekregen, maar het sloeg net niet door en vervolgens moest hij vechten voor remise. Brian kwam een heel eind maar helaas lukte het net niet. Wel een prima partij en dat beloofd genoeg voor de nabije toekomst.

Stefan kwam met zwart wat minder te staan en toen ik het eindspel zag bleek al snel dat dat niet te houden was. Stefan had twee lopers die niet konden spelen en de tegenstander een loper en een vreselijk sterk paard.

Uiteindelijk moesten we dus berusten in een 3-5 nederlaag. Geen reden om te wanhopen natuurlijk. Er is goed gevochten tegen een sterkere tegenstander. De volgende keer gaan we de eerste punten pakken.

Jesper de Boer 2020 – Stefan Fokkink 2029 1-0
Daan Haver 1898 –  Peter Roggeveen 1960 1-0
Alex Koelewijn 2055 – Wim Gravemaker 1830 ½-½
Bas Haver 1818 – Willem de Boer 1919 1-0
Remco van der Meer 1941 – Nathalie van der Lende 1760 1-0
Brian M÷llenkamp 1718 – Jaron Rosegg 1750 0-1
Martin Oudejans 1769 – Rob de Roode 1750 ½-½
Gijsbert de Bock 1679 – Dirk-Willem Swart 1808 0-1

Geef een antwoord