Schaakclub Santpoort

Een prachtige prestatie, na de promotie van verleden jaar, in een klasse hoger gelijk kampioen worden, is een compliment waard. De kracht van Santpoort was dat alle borden konden scoren en goede invallers had. Wim Gravemaker en Gijsbert de Bock die nu de voorkeur gaf aan Santpoort 3 i.v.m. nog kampioenskansen!?
De partij tegen Bloemendaal was niet meer van belang, Andre Vlug bood bijvoorbaat al een 4-4 aan.
Santpoort 2 speelde in een fantasie opstelling Ronald Hoekstra dus nu met zwart aan bord 1, ook met zwart offert Ronald er lustig op los, helaas 1-0. Wim Dijkman aan bord 2 i.v.m. zijn ELO wilde eerst van zijn tegenstander weten welke Elo rating hij had voor hij remise aan bood. Het antwoordt van zijn tegenstander 1300 deed Wim fronsen maar pakte het toch maar aan. Super invaller Wim Gravemaker kreeg wel een heel aparte opening tegenover zich 1.g4, hier werd het ook remise. Peter Klapwijk heeft ook een goed seizoen achter de rug met degelijke partijen, hier werd het ook remise. Hans Kors haalde met opnieuw een overwinning 6 uit 7. Hans kreeg een geweldige aanval overzich heen, maar de tegenaanval is nog altijd de beste verdediging. Hans veroverde knap de Dame en won de partij. Rob de Roode, Martijnd de Roode en invaller Leo Kruisselbrink speelden ook allen tegen invallers, alle 3 de partijen gingen jammerlijk verloren.
Na afloop liep Andre Vlug er dan ook tromfantelijk bij alsof Bloemendaal zojuist kampioen was geworden. Ik geef toe winnen blijft leuk.

Geef een reactie