Schaakclub Santpoort

Na de mooie overwinning op de Haarlemse Jopen, kan ons het Kampioenschap ons haast niet meer ontgaan. Het is alleen nog even rekenen met hoeveel we mogen verliezen van Bloemendaal om kampioen te worden, is dat niet mooi……….
Ronald Hoekstra deelde de eerste morele tik uit, om in een Mora-gambiet (een pionoffer met wit in de opening) zijn tegenstander in 16 zetten MAT te zetten!!
Na een rondje langs de borden vond ik Santpoort niet echt zo lekker staan Gijsbert de Bock invaller voor Henk, moest een kwaliteit geven om niet kopje onder te gaan. Plotseling krijg Gijbert tegen kansen en dreigde de Dame van zijn tegenstander te winnen of mat. Zijn tegenstander zag de bui al hangen en bood 2x achter elkaar remise aan, na overleg werd besloten om deze in een betere stand toch maar aan te nemen. Wim Gravemaker, invaller voor Peter Klapwjk de man van 8 uit 8 (zelfs voor de beker) maakte er 9 uit 9 van!! Klasse Wim het lijkt wel of je met de week beter wordt.
Rob de Roode aan bord 3 zette te laat zijn aanval in, maar wist toch een nette remise in de wacht te slepen.
Zijn broer Martijn zag de overwinning, maar overzag een penning wat zijn Toren kostte, helaas Martijn.
Hans Kors stond een pion achter wat het ergste deed vrezen, in het eindspel wist Hand zijn tegenstander alsnog te verschalken, weer een meevaller. Wim Dijkman had gratis een aantal lessen achter de rug, wat gelijk zijn vruchten afwerpte, hij combineerde zijn tegenstander van het bord!! Rob Buschman bleef als laatste over en speelde tegen een 1900 speler, ja dat kan je soms beter niet weten, wel goed lang volgehouden Rob. 5-3 De Haarlemse Jopen speelde een sportieve wedstrijd en pakte het verlies goed op, ze bleven zelfs gezellig in de kantine hangen.

A.S Dinsdag PAAStoernooi

Geef een reactie