Schaakclub Santpoort

We hebben verloren en wel terecht. Het leek er lang best goed uit te zien maar ja, als je betere stellingen remise speelt en gelijke stellingen langzaam minder ziet worden en soms ook nog verliest dan wordt het moeilijk.

 

We speelden vorige week zaterdag in De Moriaan, u kent het wel. De plek waar in januari heel schakend Nederland verzameld om te kijken of mee te spelen bij het aloude Hoogovensschaaktoernooi. Ja…….de jeugdspelers weten dat het toernooi tegenwoordig anders heet maar toch……

 

Wat betreft de partijen:

 

Jan was weer ouderwets op dreef met actief spel. Hij was de enige die een mooie overwining kon laten noteren.

 

Ingmar speelde een onderhoudende partij. 't kon twee kanten op bij aanvang maar al snel stond Ingmar minder. Hij bleef echter knokken en hield het zo lang vol dat we hoopten op een klein wondertje. Dat zat er echter helaas niet in.  

 

Stefan stond volgens mij beter. Won een pion maar de lopers van de tegenstander boden voldoende compensatie voor een halfje.  

 

Rob kreeg een snelschakende tegenstander tegenover zich. Deze deed echter prima zetten, Rob werd er gek van zei hij. Een terechte nederlaag was het gevolg.  

 

Douwe stond beter, toen gelijk en tja……er ging iets mis. Helaas dus een nederlaag.

 

Gijsbert hield ook een lang een gelijke stand maar moest een eindspel gaan spelen met een pion minder. Dat kon hij net niet houden.

 

Jelle stond een pion voor en ging daarmee het eindspel in. Hij kon dat echter net niet winnen. Zonde want Jelle speelde een prima partij.  

 

En zelf speelde ik een partij waarbij het evenwicht netjes gehandhaafd bleef. Hier haalden we ook nog een halfje. Uiteindelijk 5,5 – 2,5 voor de gastheren en dat was wel conform de verhoudingen.

 

We vonden trouwens nog wat aardige foto's op de site van Evert Smit die schaakfoto's maakt en daar dan ook interessant commentaar bij zet. Het blijkt dat Jan al heel wat jaren meeschaakt :-).

 

Kijk gerust op https://www.jadoube.nl/category/schaken/schaken-wijkertoren/

 

Geef een reactie