Santpoort 2 kwam dit keer net te kort in de uitwedstrijd tegen Kijk Uit. Het werd 4,5 – 3,5 voor de gastenheren en dame en dat viel behoorlijk tegen.

We begonnen al met een voorsprong. Toen ons team om kwart voor twaalf zo'n beetje compleet bij het Clubgebouw van Kijk Uit klaar stond was er nog geen tegenstander te zien maar om vijf voor twaalf kwam Andries met de sleutel en toen bleek dat alle borden en stukken al keurig klaarstonden dus we konden meteen beginnen.

Dus snel achter de borden, jassen nog aan want het was koud in het gebouw, en spelen maar. We begonnen behoorlijk goed. Naar mijn idee stond iedereen op alle borden naar tevredenheid na de opening. Mijn tegenstander besloot tot een rustige aanpak met wit, zo rustig dat na wat ruilen, rokeren en nog wat ruilen een gelijke stelling met weinig spel op het bord stond. Dat werd een makkelijke remise en dat was prima geweest als Dave niet vlak daarna een vervelend pc7 over het hoofd had gezien. Rokeren had een prima, actieve zwarte stelling opgeleverd maar nu was het meteen mis en stonden we dus 1,5 – 0,5 achter.

Tot overmaat van ramp kwam Colleen Otten in de kantine met de mededeling dat tot haar verbazing haar tegenstander een kwaliteit ging verliezen. Die tegenstander was Martijn, die het nog lang volhield, maar eigenlijk geen kans meer kreeg.

Gelukkig deed Cheryl iets terug. In haar tweede zwartpartij in het tweede scoorde ze heel netjes haar tweede punt. Haar tegenstander zette de partij scherp op maar h3, g4 en f4 is wel dreigend maar veroorzaakt ook zwaktes. Al snel bleek dat Cheryl  de nodige penningen in de strijd kon gooien en dat ze ook prima varianten uitrekent. Na pxd5 en pionwinst ging het hard en deden we weer mee.

Brian had een goede tegenstander maar speelde prima met zwart. Hij kwam in een dameeindspel met een pion meer maar dat was helaas niet te winnen door te veel mogelijkheden tot schaak met de witte dame en ook Sjoerd kwam niet verder dan remise. Hij en zijn tegenstander hielden elkaar scherp in de gaten en de partij bleef netjes in evenwicht.

Toen was het aan Hans en Rob om in ieder geval 1,5 punt te halen. Hans lukte het bijna om te winnen. In een prachtige partij sloeg zijn aanval net niet door. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleef er een zeer moeilijk einspel over dat Hans helaas niet kon houden.

Bij Rob ging wel alles goed. Alle stukken stonden goed, hij won een pion, zorgde voor een gedekte vrijpion en bleef de druk steeds verder opvoeren. Dat leverde ons, ons tweede hele punt op. Helaas geen matchpunten dit keer. Kijk Uit was net iets sterker.