Schaakclub Santpoort

De eerste bondswedstrijd van Santpoort 2 uit tegen het Spaarne 5 werd een ongekende overwinning van Santpoort. De messen waren vooraf geslepen met Bert Stangenberger aan bord 2 en Peter Klapwijk aan bord 5 werd het Spaarne met maar liefst met 1-7 verslagen.

Rob de Roode wist al na 6 min. de Dame van zijn tegenstander te veroveren en zat al voor 9 uur aan de cola. Gijsbert de Bock speelde volgens eigen zeggen zijn beste partij tot nog toe en liet zijn tegenstander diep in het stof bijten. Gerard Swier die nog nooit van een vrouw (ook niet van een halve) heeft verloren liet nu mevr. Astrid Smit alle hoeken van het veld zien. Invaller Wim Gravemaker kreeg voor de derde keer in zijn korte carriere een Scandinavier voor geschoteld, liet hij bij Gerard de winst nog glippen nu wist hij het met een stuk meer knap af te maken.

Hans Kors liet met nog 1 min. op de klok zijn tegenstander zijn hielen zien, netjes Hans. Peter Klapwijk maakte met een mooie combinatie de 0-7 voor.

Alleen Henk was nog aan de gang maar die stond een stuk voor…….oeps, kwaliteit voor REMISE nee niks er van, denk aan me ELO en 0-8 is natuurlijk nog mooier. Het werd een latertje en 1-7. Volgende keer beter Henk.

Gerard

Geef een reactie