Santpoort 2 is netjes gestart. Tegen het sterker geachte De Waagtoren werd 4-4 gespeeld. Allereerst dank aan de invallers Ronald, Rob, Stefan en Richard die zonder problemen remise speelden tegen flink hoger gerate tengenstanders. 

Gijsbert en Wim presteerden minder. Gijsbert kwam er achter dat zijn tegenstander de finesses van de opening prima beheerste. De druk op de zwarte stelling werd te groot en Gijsbert moest kapituleren. 

Ook Wim had zijn dag niet. Een blunder in de opening koste twee pionnen waarna de zwarte stelling zo geruineerd was dat na zes zetten serieus overwogen kon worden om meteen maar op te geven. Maar ja, dat doe je niet als je in een team speelt. Het duurde uiteindelijk tot het eind van de middag maar een halfje zat er niet meer in. 

Gelukkig deed Mick ook nu weer, wat hij vorig seizoen zo vaak deed.  Winnen van een tegenstander met meer ervaring en rating. Het verschil was zo' n 400 punten maar dat was aan het spel niet te merken.

Dave is de andere jonge speler in ons team. Hij speelde sterk met zwart en maakte dat we tevreden op de wedstrijd konden terugkijken. Zijn punt betekende 4-4. We staan keurig in het midden, lager gaan we niet komen dit jaar.

 

 

 

 

Geef een antwoord