Schaakclub Santpoort

Santpoort 2 deed het beter dan het eerste verleden jaar tegen titelkandidaat de Pion 1 uit Wormer, het gelijkspel mag als een overwinning worden gezien.

Op het laatste moment moest Rob de Roode worden opgetrommeld, omdat Ronald Hoekstra er letterlijk en figuurlijk doorheen zat, toen hij hoorde dat Rob kon knapte hij alweer wat op. Rob aan bord 2 speelde met wit op de 5e zet de grafzet C3 waardoor zijn hele Damevleugel onderontwikkeld bleef, dat was de eerste nul. 0-1 Evengoed bedankt Rob. Rob Buschman kwam vragen of hij remise aan mocht bieden, wegwezen Rob, nu win je maar een keer. Richard Kok speelde een wilde partij met G4 en gooide daarmee zijn hele stelling open. Peter Klapwijk moest een Torenoffer aannemen.

Hans Kors liet zich traditioneel in de verdrukking zetten, om er later op los te counteren. Ivan Ivanov speelde een heel knappe partij tegen een 1900 speler en zette zijn tegenstander MAT. 1-1 Ouker kwam langs en had het al snel gezien dat wordt een 2-6 nederlaag. Het zag er inderdaad niet al te best uit, maar 2-6 we laten ons niet zomaar in de hoek zetten.

Rob Buschman mocht remise aanbieden, maar hij speelde gewoon door. ‘Ik moest toch winnen?’ Willem Dijkman vond zichzelf niet zo goed staan, Hee, dat is een goed teken. Rob Buschman zette zijn tegenstander MAT!! 2-1 Waar is de fotograaf? Richard Kok moet nog 8 zetten doen in 2 minuten zijn tegenstander ging in de fout, wat een stuk koste en kon gelijk opgeven. 3-1 Het wordt in elk geval geen 2-6 Bert, Peter, Willem en Hans stonden moeilijk.

Ronald kwam nog even langs en voelde zich na een telefoontje een stuk beter In een bloedstollend eindspel moest Peter zijn vlag strijken, de vrijpion van zijn tegenstander bleek te sterk. 3-2

Bert Stangenberger die tegen de sterkste tegenstander 1963 speelde werd er langzaam afgeschoven, soms kan je het beter niet weten. 3-3 Hans Kors staat plotseling prachtig, zelfs gewonnen dat zou mooi zijn en inderdaad met enkele rake klappen knuppelt Hans zijn tegenstander van het bord. 4-3 Zou het dan toch nog kunnen! Willem Dijkman moest zich in een iets mindere stelling en onder tijddruk waar maken, kom op Willem rammen in de goede zin van het woord. Helaas, Willem ging door zijn vlag 4-4

Toch knap gedaan, we blijven in de reeeessss.

Geef een reactie