Schaakclub Santpoort

Santoort 2 doet het ook in de 2e Klasse verrassend goed. Ronald Hoekstra stond geweldig in de opening en dat zonder te offeren. Ik had het nog niet gedacht of Ronald gooide er onnodig een Toren tegenaan. Helaas bleek dit teveel van het goede 0-1.

We bleven goed geconcentreed doorspelen, Rob Buschman aan bord één haalde een nuttig halfje. Met de open H-Lijn had Rob wel de beste kansen. 0,5 -1,5. Bert Stangenberger kwam niet lekker uit de opening en stond lange tijd gedrongen, toen Bert er langzaam uitkwam moesten we maar remise aanbieden 1-2. Peter Klapwijk kreeg ook een remise aanbod, moesten we ook maar doen 1,5-2,5. Wim Dijkman wilde ook remise aanbieden, er moet er nog wel eentje winnen jongens, dus doorgaan. Hans Kors had inmiddels een geweldige Koningsaanval afgeslagen Ivan Ivanov stond gelijk en Richard Kok stond goed. Wat zeg ik gewonnen!

Via de open H-Lijn was Richard de vijandelijk stelling binnen gekomen, het was al afgelopen voordat zijn tegenstander door zijn vlag ging, goed gespeeld Richard! 2,5-2,5 Hans Kors had inmiddels een gewonnen eindspel op het bord getoverd, met een sterk paard en zijn pionnen op zwarte velden tegen een witte loper. Wim Dijkman moest ook maar even remise aan gaan bieden 3-3.

Nog 2 partijen te gaan Ivan de man in vorm stond inmiddels een stuk voor en Hans stond ook zo goed als gewonnen, dat ziet er plotseling heel goed uit voor Santpoort. Ivan Ivanov maakt aan bord 3 de partij met een knappe combinatie uit. 4-3. Aan Hans de eer om remise te spelen. Hans nam geen risico meer en speelde op een herhaling van zetten, hoewel hij gewonnen stond. Heel goed gedaan Hans! Dat was het beslissende halve punt 4,5-3,5. Knap gedaan mannen, dat beloofd nog wat voor de toekomst.

Geef een reactie