Schaakclub Santpoort

Ook de tweede wedstrijd van Santpoort 2 werd gewonnen! Was de eerste wedstrijd tegen Kijk Uit 2 nog een never escape, nu moest Heenstede 3 diep buigen voor Santpoort. Heemstede 3 toch de eerste wedstijd gewonnen, was waarschijnlijk al onder de indruk geraakt van de ambiance van Santpoort. De nieuwe bordjes deden hun werk en samen met een echte wedstrijdleider stond Santpoort dus al met 1-0 voor. Daar zorgde Martijn de Roode dus voor, die in mijn ogen een foutloze partij speelde en zijn tegenstander er letterlijk af schaakte.
Wim Dijkman zorgde voor de 2-0 hij deed het met een omweg maar met zijn mooie loper was hij heer en meester, keurig Wim.
Rob Buschman had remise aangeboden, remise aan bord 1 zou natuurlijk niet slecht zijn, maar het aanbod werd helaas geweigerd.

Henk Swier die 20 min. te laat kwam en tijdens zijn partij dit op zag lopen tot een half uur, won een pion en maakte daarna de zaak knap af. Zijn tegenstander had geen zetten meer 3-0.
Ronald Hoekstra speelde op zijn Hoekstra’s, op de 7e zet offerde hij zijn loper op f7, dat echter werd geweigerd. Ronald gooide er nog een toren tegenaan en zette daarmee het hele bord in brand. Zijn tegenstander hijgde en pufde en vergat zelfs af en toe de klok in te drukken. Het werd een knappe overwinning 4-0.
Hans Kors had inmiddels een remise aanbod in een remise stand met een half uur minder op de klok persoonlijk afgeslagen. Peter Klapwijk speelde een mooie aanvalspartij pakte een pion, maar nu nog afmaken, hij deed het in tweede instantie 5-0.
Rob de Roode met wit aan bord 8 zag kans om na 11 zetten minder uit de opening te komen. Hij wist toch nog een remise te bewerkstelligen, gelukkig.
Rob Buschman was inmiddels een stuk kwijt en ging er nu even goed voor zitten. Bij Hans Kors was het inmiddels remise geworden. Ook voor de beker waren de mannen nu klaar 3-1 knappe overwinning! Rob Buschman werd zelfs nog 10 euro geboden als hij wilde opgeven, de zaalwacht liep zenuwachtig heen en weer, maar Rob een schaker in hard en nieren ging door. Zijn tegenstander zei tegen zijn maten ga alvast maar naar huis, ik kom morgen wel met de bus, ik slaap toch op straat. Op verschilende momenten kon zijn tegenstander (toch geen kleine jongen) het afmaken, maar hij zag het niet. Uiteindelijk, waren ze allebei in hevige tijdnoot geraakt het was dacht ik 1 minuut voor 12 en ja hoor hij zag het mat in 1. Jammer Rob je had er alles aangedaan, volgende keer beter.

Een mooie uitslag 6-2. Daar kunnen we mee thuis komen.

Geef een reactie