Schaakclub Santpoort

Voor het eerst sinds ik lid ben hebben we een mini trainingskamp belegd bij L Ánders in Haarlem, onder het genot van een lekker soepje en een overheerlijke saté werd de te volgen tactiek door genomen. In het kort kwam het erop neer dat we met zoveel mogelijk bordpunten verschil moesten winnen om nog een kans te maken op het kampioenschap.

 

Rob de Roode hield zich niet aan de afspraak en zat al tijdens het eten al aan het bier??!! We probeerden nog, hij is pas 15 en mag nog niet drinken, maar daar trapten ze niet in, de gevolgen waren catastrofaal Rob pakte een giftige pion en de stukken konden als eerste in weer in de doos!

Teamleider Gerard Swier besloot hierop direct remise aan te bieden, om zo het team beter in de gaten te kunnen houden, die zet pakte goed uit!

 

Ronald Hoekstra speelde zijn pion voorsprong en zijn prachtige stelling goed uit en noteerde voor Santpoort het eerste volle punt! Hans Kors net als Rob de Roode en Henk Swier vol vertrouwen vanwege hun uitmuntende tweede plaats tijdens het NH-Kampioenschap, schoof de topscoorder van HWP moeiteloos van het bord 1,5-2,5.

Henk Swier had zich op de vijfde zet verslikt en moest alle zeilen bijzetten om niet ten onder te gaan, hij bleef onder grote druk de beste zetten doen wat resulteerde in een kwaliteit en uiteindelijk de winst, gezien zijn opening een fenomenale prestatie! 1,5-3,5.

 

Rob Buschman lijkt zijn draai weer gevonden te hebben en won voor de tweede keer op rij met zwart, dit betekende de o zo belangrijke punt voor de overwinning 1,5-4,5.

Nu ging het enkel nog om de bordpunten, Ouker de Jong zijn tegenstander had in de opening een stuk geofferd die hij niet meer terug zag, Ouker kwam in tijdnood maar de overwinning kwam eigenlijk geen moment in gevaar. Ouker vertelde na afloop dat zijn tegenstander geen echte man was, anders had hij door moeten slaan met het paard, wat hij na lied, keurig afgemaakt Ouker 1,5-5,5.

 

De jarige job Willem Dijkman die zijn leeftijd angstvallig geheim hield, kreeg het Hollands tegenover hem, hij stond een heel paard voor en offerde die voor een centrumpion?? Daarna ging Wim voor het mat, maar ging bijna zelf mat, ook Wim moest alle zeilen bij zetten om de vis op het droge te krijgen en onze topscoorder deed wat hij moest doen, winnen! 1,5-6,5 deze prachtige overwinning was tevens de eerste nederlaag van HWP, zij moeten nog tegen de Uil 2 hopelijk hebben ze tegen hun meer succes.

 

Voor de laatste wedstrijd tegen de Wijker Toren op 16 april lijkt mij verstandig om ons dan af te zonderen bij de Chinees, waarna we lopend ons weg kunnen vervolgen naar het Polderhuis, met minder dan 8-0 neem ik geen genoegen.
Gerard Swier

Geef een reactie