Als teamleider denk ik, dat iedereen het wel hiermee eens is.
Het scheelde weinig of we waren kampioen geweest in de voorlaatste rond, maar helaas was De Uil 2 dit seizoen een maatje te groot (3.5-4.5).

In onze laatste wedstrijd van het seizoen tegen het al gedegradeerde Chess Society Zandvoort 2 konden we aan ons 'doelsaldo' werken en dat werd met verve gedaan.

Henk en Ozden maakten er een wedstrijdje van wie er 't eerst klaar zou zijn, nadat beiden vroeg een stuk (beiden een paard) gewonnen hadden in de openingsfase.
Henk won die wedstrijd, mede omdat mijn tegenstandster nog een tijdje doorspeelde, totdat haar witte koning helemaal kaal geplukt was.
Ik persoonlijk vind dat wel best, zolang er stukken op 't bord staan, kan er immers van alles gebeuren, maar niet in deze partij.
2-0

Gijsbert was 't, gezien 't ratingverschil, verplicht en deed dat ook vlotjes.
Voor de rest ben ik de details van zijn partij vergeten, mede door de Bellse parese, die drie dagen bij mij z'n intrede deed. 3-0

Rob van Zwieten was een beetje (onnodig) pessimistisch over zijn partij in de openingsfase. Ik moedigde hem nog aan van 'niet onnodig bang zijn en lekker schaken'.
Hij won na schermutselingen de kwaliteit; het leek alsof hij dit 'technisch moest uitspelen', maar zijn tegenstander hielp enorm mee aan een gunstige afwikkeling, waardoor het punt toch abrupt vrij snel binnen was.
4-0

Menno moest tegen de sterkste speler in het team, wiens rating boven de 1800 was.
Met wit kon hij voor de Winawer gaan (als hij 't een beetje kende natuurlijk), maar koos voor Ld2.
Er ontstond uiteindelijk een dynamisch middenspel met een hoofdrol voor de zware stukken.
Ze hielden elkaar echter in de klem: 4.5-0.5

Jelle speelde een prachtpartij tegen de 2de man van CSZ 2. Won in het middenspel de kwaliteit, maar de zege was niet zomaar binnen, mede omdat wit ook stiekem dreigde en zwart zodoende moest oppassen.
Uiteindelijk mobiliseerde Jelle op een magnifieke wijze zijn stukken en werd het nog beetje overgebleven vestinkje van de witte koning opgeblazen. 5.5-0.5

Van Barry werd ook een punt verwacht tegen Jaap Drost, maar het evenwicht werd nergens echt verbroken.
In een toreneindspel probeerde Barry het nog lang (met het hoofdschuddend goedvinden van zijn tegenstander), maar -voorzover er ook nog maar iets van een kans was- was zijn koning te ver weg en afgesneden. 6-1

Wim Dijkman speelde een goed middenspel en kwam aardig binnen dankzij zijn witte pionnenfalanx.
Uiteindelijk een eindspel met T+2 (geisoleerde) pionnen tegen T, maar zijn witte koning was nog te ver weg. De zwarte koning had nog wel een goede eindsprint in de benen, waardoor de 2 pionnen van Wim snel vielen. 6.5-0.5

Ik wil het team bedanken voor haar mooie prestatie. Vooral de partijen tegen HWP 4 en Wijkertoren 3 waren memorabel.
Vooraf rekende ik op een veilige plek in de middenmoot, maar vrijuit spelend waren we opeens dus titelkandidaat.
Ik zal het teamleiderstokje/gummiknuppeltje/taser (zo u wilt) aan mijn opvolger overdragen voor het seizoen 2017-2018.