Nadat we op 't randje hadden verloren van De Uil 2 in de 1ste ronde, waarin niemand van Santpoort 3 tot winst kwam, nam De Vennep 1 afgelopen vrijdag genadeloos revanche voor de vorig jaar verloren wedstrijd (natuurlijk had Santpoort 3 twee sleutelspelers (Martijn en Wim Gravemaker) moeten afstaan aan het 2de, maar er zou nog genoeg potentieel moeten zijn om in NHSB 2D mee te moeten kunnen komen; wellicht net niet toereikend voor de bovenste plaatsen, maar een middenmootpositie moet nog steeds kunnen.

Helaas, 5 nederlagen en drie remises deze keer, dus nog steeds heeft niemand kunnen winnen. Ik moet er ook niet aan denken, dat ik met Gerard Swier moet strijden om 't topscorerschap van het 3de team op basis van allemaal remises.

In dat geval kunnen we proberen onze cijfers volgend seizoen te verbeteren, maar dan met een zestal in de derde klasse.

Heel kort de partijen, voorzover ik er wat van meegekregen heb:

Stefan aan bord 1 met zwart tegen de alleenheerser van De Vennep (Poncin); een damepionopening (weet niet welke), waarin zwart naar mijn idee een beetje gedrongen kwam te staan. Ergens verloor Stefan een pion & PP schoof dit toen -zoals 't een 2000+ speler betaamt- efficient uit.

Wim Dijkman -onze joker/vliegende kiep- voor de gelegenheid aan bord 2 gezet, vol met ambitie.
Helaas lijkt hij de laatste tijd graag zijn dame te willen inleveren (al dan niet gedwongen door de tegenstander) tegen toren+ licht stuk, zo ook in deze partij. Kansloos er af volgens mij.

Ger aan bord 3 (zonder schaatsen onder zijn voeten) werd met zwart, zoals ik 't zag, vanuit de opening ingesnoerd. Gaten op de zwarte velden, een van de lopers op graniet (eigen pionnen) bijtend.
Uiteindelijk bleek dit ook niet te houden.

Richard aan bord 4 met wit: Weinig van deze partij gezien; leek mij de gehele partij in balans, remise dus

Gijsbert aan bord 5 met zwart: Ging weer eens voor zijn stamopening; wit antwoordde aggressief met f4 en Gijsbert leek hierop geen verweer te hebben. Wit kreeg een machtig pionnencentrum, ondersteund door de torens. Uiteindelijk verloor hij de kwaliteit en een wit Schanulleke (vrijpion) op -ik geloof- c7 velde 't laatste oordeel.

Henk aan bord 6 met wit; kreeg licht initiatief, maar liet zich truken (of was 't gewoon een ordinaire blunder ?) op basis van een mat achter de paaltjes motief van zwart.

Ozden aan bord 7 met zwart tegen de zeer sympathieke nestor (78) van De Vennep, die vroeger ooit rond 2200 zat, maar nu is afgezakt naar 'slechts' 1802 (voorlopig kan ikzelf daar alleen nog maar van dromen).
Ozden kreeg initiatief vanuit de opening, wit trok onbegrijpelijkerwijs zijn stukken in het middenstel a la loopgravenoorlog terug in zijn eigen linies ("ik wist niet meer hoe ik verder moest"). Helaas weet Ozden de laatste tijd in gevalvan betere stellingen niet vaak de sterkere voortzettingen te vinden, zo ook nu. Verzandde richting eindspel met ieder twee torens, sloot pionnen en ongelijkkleurige lopers.
Wit bood remise an; aangezien de nederlaag op dat moment al een feit was, aangenomen.

Gerard aan bord 8 met wit; van hem hoge verwachtingen, omdat hij in de interne na nederlaag tegen Ronald Hoekstra als een dolle stier tekeer ging (dat moesten ik en Wim Gravemaker helaas ondervinden). Ook in deze partij ging 't goed, pionwinst en goede kansen, maar in een paar zetten op een onverklaarbare manier een pion achter. Bondswedstrijdspanning ?
Hij wist t nog net te keepen.

Wat betekent dit allemaal ? We staan nu voorlaatste met 0 matchpunten en 5 bordpunten. Alleen Hoofddorp staat onder ons (2.5 bordpunten).
Volgende wedstrijd tegen HWP 6, dat 1 matchpunt heeft en 7.5 bordpunten. Qua rating zijn wij sterker (1717 tegen 1649), maar dat zal weinig waarde hebben. We zullen uit een ander vaatje moeten tappen.