Schaakclub Santpoort

Op verzoek van SC Aalsmeer 2 werd er 1 wedstrijd vooruit gespeeld, dat kwam goed uit want Ger Kemper kon ook 15 maart niet. In een snelle partij zag Ger een mooie afruil van 2 stukken voor een Toren over het hoofd en konden we onze wedstrijd helaas beginnen met een 0-1 achterstand.

Afgelopen vrijdag was het Martijn die de stand op bord 1 weer recht trok 1-1, niet veel later konden we een 2e punt bijschrijven Cheryl Looijer had maar liefst 2 dames meer dan haar 60 jaar oudere tegenstander 2-1. Dat zag er goed uit, met een gelijkspel waren we 1 ronde voor het einde al kampioen! Richard Dietvors kwam op bord 3 niet verder dan remise 2,5-1,5

Gerard Swier stond de hele partij te verdedigen, in het eindspel had Gerard zelfs nog kunnen winnen, slaan ipv Toren pakken, Ilias vertelde dit na de partij (daarom speelt Ilias in het 1e en ik in het 3e). Toch mocht ik niet ontevreden met remise zijn 3-2. Nog 1 punt uit 3 partijen, Wim Gravemaker op bord 2 stond 2 pionnen achter maar Henk Swier stond heel goed. Henk maakte echter in tijdnood een verschrikkelijke blunder ipv Lb4 met mat dreiging speelde hij Td7 wat een stuk kostte en gelijk de partij??!! 3-3.

Wim kon het ook niet bolwerken en moest de eer aan zijn tegenstander laten 3-4.

Alle ogen waren nu gericht op Gijsbert de Bock, Gijsbert truckte zichzelf en verloor een stuk.

Zijn tegenstander wist vervolgens niet hoe nu verder, Gijsbert voelde dit goed aan en bood plotseling zonder overleg remise aan, dat betekende een nederlaag van 3,5-4,5 MAAR hij nam het niet aan?? Om 3 zetten later alsnog accoord te gaan met remise maar dat mocht toen niet meer van teamleider Gerard, snel spelen en hem proberen op tijd te pakken was het advies! In de tijdnood gaf Gijsbert ook nog een vol paard weg en stond totaal verloren, maar zijn tegenstander had nog 1.29 op de klok en de zenuwen gierden door zijn keel, dat wilde ik dus nog wel even zien. Gijsbert ging op dat moment in op het remise aanbod, gezien de stand van het bord meer dan terecht, maar ik als teamleider was het daar niet mee eens, de dood of de gladiolen, dan maar liever verliezen…

Hadden we last van het Waagtoren 2 complex, in tegenstelling tot het eerste hadden zij geen tweede kans wij wel, we hoeven de laatste wedstrijd nog 1 punt te pakken tegen de Uil 2 en we zijn alsnog kampioen! Dat zal nog lastig genoeg zijn want hoewel de Uil 2 laag geklasseerd staan hebben ze op papier een aardig ploegje. 

Toch hoeven we niet al teleurgesteld te zijn we hebben een geweldig seizoen met louter overwinningen, toch zou het mooi zijn als we de kroon op ons mooie seizoen konden zetten.   Onze achtervolgers de Wijker Toren 3 en Aalsmeer 2 hebben samen 2 punten te verdelen, Aalsmeer 2 kan bij een nederlaag van Santpoort nog kampioen worden, de Wijker Toren 3 kan bij een overwinning alleen nog gelijk komen met Santpoort. Bij een gelijkspel 4-4 kunnen we zelfs nog verliezen om kampioen te worden. Alleen de kampioen promoveerd! Misschien heel misschien kan dat halfje van Gijsbert dan alsnog de doorslag geven of we kampioen worden of niet en moeten we daar achteraf Gijsbert heel dankbaar voor zijn. 

Geef een reactie