Schaakclub Santpoort

Opnieuw een mooie overwinning voor Santpoort 3 tegen Rode Lantaarndrager KC 8.
Hoewel KC 8 laatste stond was ik er zelf niet helemaal gerust op, om te beginnen kwamen we al aan op de verkeerde locatie. Daar hoorden we dat we niet bij het Denksportcentrum in Haarlem moesten zijn, maar bij De Rijp in Bloemendaal?
 
Doordat we later aan kwamen was de opstelling verwisseld, Rob Buschman en Wim Dijkman vochten om bord 8, gelukkig waren we wel compleet. De club heeft voor Hans Kors dispensatie moeten aanvragen ivm zijn rating van 1862 ?, staat ook uitgebreid vermeld op de website van de KNSB, maar bij KC 8 speelden wel 2 spelers met een rating van 1800 en niet alleen bij KC rara.
 
In de loop van de avond viel er weinig van te zeggen, Ouker de Jong zijn Koning stond nog altijd in het midden. Rob Buschman stond ronduit slecht en Wim Dijkman stond alleen in tijd voor. Verder stonden de borden redelijk tot goed. Wim vroeg als eerste of hij remise aan mocht bieden want hij zag niets, ik dacht dat hij wel redelijk stond maar hij moest zelf maar even kijken. Groot was mijn verbazing dat Wim na het geaccepteerde remise aanbod zijn tegenstander vertelde dat hij eigenlijk veel beter stond?? Wim ga nu een keer schaken, als je niet meer bang bent om een paar ratingspunten te verliezen, pas dan krijg je het plezier weer terug en komen de punten vanzelf!
 
Henk Swier net terug van een foto-sessie trok net als op het veld in aanval, in een prachtige koningsaanval vond hij de goede zetten, klasse 0,5-1,5.
Gerard Swier kreeg de Gijsbert verdediging tegenover zich, hij trok met h4 vel van leer, (de dood of de gladiolen) maar toen alle rookwolken waren opgetrokken werd er besloten tot remise 1-2. Ouker had het moeilijk met zwart aan bord 2 tegen 1800 speler Frans van Casteren maar maakte zijn faam opnieuw waar door remise te spelen, netjes Ouker 1,5-2,5.
Ronald Hoekstra had zijn partij afgewikkeld naar een gewonnen eindspel met een pion meer, hij speelde zijn partij keurig op techniek uit 1,5-3,5.
 
Opeens zag ik allemaal mensen die zich rond het bord van Hans verzamelden, Hans speelde op zijn Kors en had al 2 pionnen gegeven voor met nog 5 minuten op de klok met zijn paarden de beslissende aanval in zette, zijn tegenstander Arthur de Hart offerde nog zijn Dame maar er was geen houden meer aan 1,5-4,5 de overwinning was binnen!
Rob zag ineens het hopeloze van zijn stelling in en gaf op 2,5-4,5. Onze topscorder Bert Stangenberger met 4,5 uit 5 speelde voor de verandering dit keer met wit en was ook nu weer taktisch ijzersterk en zorgde voor wat extra bonuspunten 2,5-5,5 !
 
Koploper HWP 4 heeft een belangrijk punt verspeeld tegen Castricum 2, hun volgende tegenstander is het niet zwakke Koedijk!! Het enige wat wij moeten doen is gewoon blijven winnen en de kans dat dat gebeurt is met Hans, Henk, Ronald en Bert in de gelederen bijzonder groot! 
Onze volgende wedstrijd spelen we thuis op vrijdag 11 maart tegen Krommenie 2, voor de duidelijkheid in het Polderhuis!    

Geef een reactie