Schaakclub Santpoort

Santpoort 3 – Krommenie 2   3,5 – 4,5 Santpoort 3 verleden jaar ongelukkig gedegradeerd, maakt het tot nu toe niet waar in de derde klasse C. Het begon zo mooi tegen Lasker 1, er werd maar liefst met 6,5 – 1,5 gewonnen. De nederlaag tegen Saende 4 vond ik naar mijns inziens terecht, met uitzondering van Hans Kors die mooi won, konden we op geen enkele bord een vuist maken. Maar van Krommenie 2 die een gemiddelde rating van 1597 heeft verliezen, dat beloofd niet veel goeds voor de toekomst. Hans Kors met 2,5 uit 3 en Bert Stangenberger 1,5 uit 2 en Wim Dijkman 2 uit 3 zijn positieve uitzonderingen. Hoe nu verder………..

Misschien moeten we ons een weekend met zijn allen afzonderen en een heel weekend alleen met schaken bezig zijn, misschien moeten we de dartpijlen van Rob Buschman verstoppen…. Tegen Ronald Hoekstra zeggen dat hij altijd door moet gaan. Ouker de Jong aan bord 7 zetten met wit, zet Gerard Swier er dan gelijk naast aan bord 6.Kan me niet schelen wat, als er maar wat veranderd, eerst ons eigen indrinken?! Ook een optie.

De volgende wedstrijd is tegen Oppositie 13 met een gemiddelde rating van 1488, ze hebben nog geen enkele wedstrijd gewonnen, gelukkig is dat pas volgend jaar op 6 januari. Als we die verliezen, speel ik nooit meer een officiële wedstrijd voor Santpoort, het is maar dat jullie het weten, (of ik moet zelf winnen), dan gaan we natuurlijk nog even door.  

Geef een reactie