We haalden gelukkig met ons zessen (Rob, Ger, Gijsbert, Wim, Jelle en Ozden) nog wel De Bestemming, de nieuwe lokatie van De Uil, maar onze kampioensbestemming in 2D NHSB hebben we helaas niet behaald,

We hadden nog een voorsprong van 1.5-0.5 op zak, dankzij twee vooruitgespeelde partijen van Henk (1 tegen Gerie Opgenhaffen) en Barry (0.5 tegen Theo Bakker), maar helaas konden we in de resterende partijen gisteravond daar geen 6 remises aan toevoegen door verliespartijen van Ozden en Wim, die het dit seizoen 'niet hebben. Een rampzalig verlopen ASK voor deze heren afgelopen weekeinde had natuurlijk ook geen beste invloed gehad.

In een obscuur verlichte bijzaal cq keuken (vanwege finalerondes in de interne competitie van De Uil) zaten we lekker bij elkaar gepakt.
Wim en Gijsbert kwamen al vroeg met de vraag of ze remise aan mochten bieden; gezien de belangen (kampioenswedstrijd) verzocht ik de heren door te spelen.

De eerste remise kwam van Jelle aan bord 4 tegen Hennie van Eeuwijk. Ogenschijnlijk gemakkelijk galoppeerde hij naar een eindspel met ongelijke lopers en pionnen. Er zat weinig muziek meer in de stelling en remise was logisch.
Goede prestatie van Jelle vanuit ratingoogpunt bekeken en het feit, dat hij weinig speelt.

De tweede remise kwam van Gijsbert aan bord 5 tegen Martin Zegstroo, die tot nu toe alles gewonnen had in de bond (5 uit 5).
Nadat ondergetekende Gijsbert had gevraagd (eigenlijk gesommeerd) door te spelen aan het begin, kwamen de heren terecht in een eindspel met ieder toren en paard. Gijsbert had een pionnenmeerderheidje op de koningsvleugel, maar ging op safe en kwam remise overeen.

Ger aan bord 7 leek licht de overhand te hebben tegen Jan van den Bergh. Hij kwam een pion voor (dubbele g met ook nog een pion op h), maar in het resulterende pionneneindspel was remise onontkoombaar door een gedekte zwarte vrijpion op e4, waardoor Ger zijn meerderheid op de koningsvleugel niet te gelde kon maken.

Wim ging aan bord 6 tegen Mark van der Ploeg al snel in de denktank, volhardend in zijn zwarte lijfopening, die hem tot nu toe meer slechts dan goed gebracht heeft.
Slechte ontwikkeling, werkloze lichte stukken op de damevleugel en gerommel op de koningsvleugel zorgden voor een uur tijdsachterstand en verlies door een witte h-pion, die ongestoord naar h8 kon lopen. 3-3

Rob tegen Cok aan bord 8 speelde actief, maar trok vervolgens zijn stukken weer terug (waarom ?). Cok had licht de overhand, maar het evenwicht scheen altijd in plaats geweest te zijn. Rob had zijn negatieve (veteranen)reeks tegen Cok eindelijk doorbroken met een remise 3.5-3.5.

Ozden aan bord tegen Jan de Jong kreeg (verwacht) De Leeuw tegen zich. Daar speelt hij wel graag tegen, maar in deze partij dacht hij de zet Pf3-h4 uit te kunnen stellen met 1 zet (Td3).
Toen was zwart er als de kippen bij om Ph5 te doen om vervolgens met Pf4-e6-d4 onrust te zaaien in het witte kamp.
Dat paard werd noodgedwongen afgeruild (zwart een sterke pion op d4); wit verloor vervolgens een kwaliteit (de naar f3 omgespeelde witte toren); het resterende eindspel was uiteindelijk niet te houden.

Helaas, deze keer viel het kwartje eens de verkeerde kant op: 3.5-4.5.
De felicitaties aan De Uil 2 en hulde voor mijn teamleden, omdat we -lichtelijk onverwacht- tot aan de 1 na laatste ronde voor het kampioenschap hebben meegestreden.
Na de laatste wedstrijd tegen Chess Society Zandvoort 2, leg ik het teamleiderschap van Santpoort 3 voor het nieuwe seizoen neer (vacature !!!).

Bedankt allemaal voor een geweldig seizoen !