Schaakclub Santpoort

Afgelopen vrijdag 2 december speelde Santpoort thuis zijn 3e wedstrijd van het seizoen tegen koploper het Seande 4 uit Zaandijk. Santpoort speelde met 2 invallers, Sjoerd Haver en Gijsbert de Bock. Sjoerd verslikte zich in de opening  en verloor een volle loper, wat gelijk einde partij betekende 0-1. Gijsbert de man in vorm, bekend om zijn openingskennis  was al binnen de kortste keren een stuk kwijt tegen 2 pionnen, Gijsbert heeft er daarna nog alles aan gedaan en hield het ook nog heel lang vol, maar moest uiteindelijk ook zijn vlag strijken. Ozden Tuna kreeg de volle laag over de dame vleugel te verwerken en leek te worden vermorzeld, maar met g5 ging Ozden in de tegenaanval en de vraag was welke aanval slaat het eerste door. 2 Torens tegen Dame, het ging uiteindelijk om 1 tempo, jammer Ozden je had zeker een remise verdiend!

 

Rob Buschman maakte naar eigen zeggen 1 foute zet en kreeg daarna een niet te stoppen aanval over zich heen en ging zelfs mat! Willem Dijkman opgeofferd aan bord 1 met zwart deed het uitstekend en stond tegen 2000+ speler van Dongen zelfs beter, deed wat de teamleider hem had opgedragen remise aanbieden na een 20 tal zetten, Willem zijn remise aanbod klonk echter op zijn zacht gezegd niet overtuigend, in tijdnood greep Willem uiteindelijk mis, jammer Willem! 

 

 Voor Hans Kors was dispensatie aangevraagd ivm zijn hoge rating van  1923 toch was het al de 2e keer dat hij een speler trof met een hogere rating, heeft Hans ook nog de pech dat hij getrouwd is kost  toch al gauw 100 rating punten, nog geen probleem maar als je dan ook nog een huis gaat kopen ja dan zit je met je gedachten niet echt meer bij de partij. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis Hans, fantastisch dat je weer in de buurt komt wonen en dan je dan ook weer de interne bij Santpoort kan volgen!! Bert Stangenberger vroeg hoe de stand ervoor stond, als je remise kan maken zou dat mooi zijn,is toch de eer gered, maar Bert zijn Toren kwam buitenspel te staan en verloor net als al zijn teammaten.

 

 Ouker de Jong speelde zijn bekende opening en offerde zijn paard in het middenspel, dacht deze weer terug te winnen maar helaas was het geen stuk maar slechts 2 pionnen, ook Ouker vocht voor wat hij waart was maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander 0-8. Ik heb wel eens gewonnen met 8-0 van Kijk Uit maar nog nooit met zulke cijfers verloren, na afloop was er vreemd genoeg een uitbundige stemming waar te nemen alsof we gewonnen hadden. Vrolijk werd er gedronken, gedart en meegezongen, toen pas besefte ik dat er meer was dan alleen schaken, het is maar een spelletje en het gaat om de saamhorigheid en we hadden per slot van rekening allemaal verloren dus saamhorigheid genoeg. Volgende keer gewoon maar weer vooraf gezellig uit eten!! Er is al gereserveerd!

Geef een reactie